SAVJETI ZA SLANJE

VIBER UVODI BITNU PROMJENU: Slanje fotografija uz manje koraka

Autor Smartlife

Od sada će se fotografije i video slati na jednostavniji način

Izvor: Viber

Viber je promijenio način slanja slika i videa: od sada se sve nalazi na jednom mjestu, a primijetit ćete i promjenu u kvaliteti medija. Viber je svojim članovima dostavio novu aplikaciju čija radna verzija mijenja način slanja fotografija i video snimaka i skraćuje taj postupak na samo dva klika.

Kako biste poslali sliku ili video potrebno je kliknuti na ikonicu slike, odabrati sliku i pritisnuti ljubičasti kut na poziciji dolje desno. Umjesto da tražite opcije dalje, od sad je mogućnost izmjene slika odmah tu, u istom izborniku.

Nakon što odaberete jednu ili više slika tj. videa odmah s lijeve strane je tipka Izmijeni koja direktnije i lakše omogućava uređivanje slike. Ova opcija je dostupna i za više odabranih slika tako što ćete uređivati jednu po jednu sliku i to redom kojim ste ih kliknuli prilikom izbora za slanje.

Viber ovom verzijom aplikacije želi pojednostaviti slanje medija i čini se da je to vrlo uspješno napravljeno s obzirom da je procedura skraćena, a opcije obrade slika su odmah tu, na istom mjestu.

Kako biste omogućili uređivanje tj. izmjenu video snimaka kroz Viber u Još > Postavke > Općenito izborniku je potrebno uključiti opciju Uređivanje snimaka. Ona je standardno isključena i nećete imati tu mogućnost prije nego što je aktivirate.

Kvaliteta fotki i čuvanje u galeriji

Viber je korisnicima omogućio biranje kvalitete slika koje se razmjenjuju. U meniju Još > Postavke > Multimedija i pohrana > Kvaliteta fotografije nalazi se opcija za izbor kvalitete u kojoj želite fotke slati i primati. Tako one mogu biti manje od 180 kB, do 250 kB ili oko i više od 650 kB, što je opcija koja troši najviše memorije, ali i ne mijenja kvalitetu fotografija u velikoj mjeri.

Također, u istom izborniku Multimedija i pohrana ne zaboravite isključiti opciju Spremi u galeriju, ali samo ukoliko ne želite da vam Viber slike i video prilozi popunjavaju memoriju.