STEAM PLATFORMA

LOST ARK Odiseja kroz egzotični svijet

Autor Smartlife

Junak ide kroz nepoznata prostranstva, traži izgubljeno blago

Izvor: Steam

Lost Ark je rasturio Steam samo 24 sata od objave, a igra je sad dostupna za besplatno preuzimanje. To je jedna od rijetkih koje su na platformi Steam stigle do milijun igrača koji igru igraju u isto vrijeme.

Samo 24 sata od objavljivanja postala je druga najigranija igra na platformi, ali to nije sve – masivni multiplayer (MMO) je premašio ono što je postigla DOTA 2 i ubrzo se pretvorio u jednu od najpopularnijih igara u povijesti platforme Steam.

Lost Ark: Launch Gameplay Trailer
Izvor: Youtube

Besplatni ARPGMMO je originalno objavljen u Južnoj Koreji još 2019. godine – za PC, a izdavačka kuća Smilegate se nakon velikog uspjeha udružila s kompanijom Amazon pa je igra krenula put Sjedinjenih Američkih Država i Europe.

Lansirana je prije nekoliko dana, a prvi igrači su morali platiti za rani pristup, ali je i u tom trenutku okupila više od 500.000 korisnika, i to za samo nekoliko sati. Lost Ark je sada potpuno besplatna, a u prvi mah se suočila s problemima koji su donekle narušili iskustvo igranja. Greške su otklonjene, serveri sređeni pa je dostupna svima.

Izvor: Steam

U pitanju je odiseja kroz egzotični svijet, a junak ide kroz nepoznata prostranstva, traži izgubljeno blago te se priključuje masivnim bitkama. Usput razvija borilačke vještine, oružje i opremu koja mu služi u sukobima s hordama neprijatelja. Tu su i zmajevi, leteći brodovi, laseri i ogromne vojske.

Igra se vrlo brzo našla iza Counter-Strike Global Offensive po broju onih koji igraju u isto vrijeme, ali se očekuje da premaši i nju te privuče više od 1,3 milijuna igrača. PUBG će možda ostati rekorder budući da je u vrijeme kada je bio najpopularniji imao i po 3,2 milijuna istovremenih igrača, što je ipak ozbiljna brojka.

Kao što smo već rekli, osnovna igra Lost Ark je potpuno besplatna, a oni koji su igrali Diablo ili Torchlight će brzo pohvatati fore.