UMJETNA INTELIGENCIJA

Home Hub uređaj za upravljanje pametnim domom

Autor Krunoslav Ćosić

Na tabletu se nalazi SmartThings aplikacija koja koristi umjetnu inteligenciju

Izvor: Samsung

Samsung Home Hub novi je sustav za upravljanje kućanskim uređajima. Koristi se zaslon osjetljiv na dodir na 8,4-inčnom tabletu s postoljem.

Novi Home Hub omogućava brzi pristup povezanim kućnim uređajima i uslugama na personalizirani način, a donosi poboljšanju razinu povezanosti kao i implementaciju umjetne inteligencije. Inače, Samsung Home Hub je na nedavno održanom CES 2022 osvojio nagradu za inovativnost.

Aplikacija SmartThings koristi se za automatsko stvaranje rješenja u pametnom domu. Pomoću Home Hub uređaja cijela obitelj može efikasnije rješavati i kućanske poslove pomoću intuitivnog sučelja kojem svatko može pristupiti.

Izvor: Samsung

Uz Home Hub moguće je upravljanje kućanskim uređajima unutar pametnog doma, a dostupne su i dnevne rutine te popis kućanskih poslova koje članovi kućanstva trebaju obaviti. Povezuje se s bilo kojim uređajem unutar SmartThings ekosustava, uključujući pametne kućanske uređaje koje je proizveo Samsung.

U budućnosti se mogu očekivati dodatne mogućnosti povezivanja s ostalim uređajima pametnog doma poput upravljanja svjetlima ili sustavom zaključavanja vrata. Već sada se uz pomoć umjetne inteligencije omogućuje upravljanje cijelim pametnim domom.

Izvor: Samsung

Rješenja uključuju kuhanje, brigu za odjeću, kućne ljubimce, zrak, energiju te tzv. Home Care
Wizard za brigu o cjelokupnom domu. Korisnik može upravljati sučeljem glasovnim naredbama pomoću glasovnog asistenta Bixby, gdje kvalitetan sustav mikrofona omogućava davanje naredbi na
veće udaljenosti unutar doma.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI