TOP 10

NAJPOPULARNIJE WEB STRANICE NA SVIJETU Naravno, Google je na prvom mjestu

Autor Krunoslav Ćosić

Još uvijek smo u 2021. godini, objavljuju se zanimljive informacije

Izvor: Photo by PhotoMIX Company from Pexels

Jeste li se zapitali koje su web stranice bile najposjećenije na svijetu u posljednje vrijeme? Konkretno, u studenom 2021.

Za odgovor na ovo pitanje ne trebate konzultirati Google kako biste znali da je popularna tražilica na prvom mjestu s 89 milijardi posjeta. Iako su YouTube i Facebook na vrhu liste po posjeti, neka od web mjesta na ovom popisu možda će vas iznenaditi - ili će vam čak biti potpuna nepoznanica.

Izvor: Profimedia

Prema SimilarWebu, nakon YouTubea i Facebooka na trećem i četvrtom mjestu (34 odnosno 20 milijardi posjeta), slijede Twitter (6,55 milijardi) i Instagram (6,22 milijardi). Na šestom mjestu je kineska tražilica baidu.com koja je u studenom imala gotovo 5,5 milijardi posjetitelja.

Slijede Wikipedia s 5,21 milijardi posjeta i ruska tražilica Yandex.ru (3,86 milijardi posjeta), pred kraj liste je i Yahoo s 3,52 milijardi posjeta, nekadašnja popularna web stranica (prije 20-ak godina), a na dnu liste je pornografija. Xvideos.com je na desetom mjestu i ima 3,2 milijarde posjeta tijekom mjeseca studenog 2021.

Izvor: Yandex.ru