PAMETNI TELEFONI

NAJPOPULARNIJI KINESKI PROIZVOĐAČ Slijedi suradnja sa Zeiss kompanijom

Autor Smartlife

Vivo je predstavio novi, samostalno razvijeni čip za fotografiju V1

Izvor: Weibo

Najpopularniji kineski proizvođač telefona najavio je vlastiti V1 čip, ali i suradnju sa Zeiss kompanijom u svim područjima fotografije i video snimanja.

Izvor: Vivo

Na nedavno održanoj konferenciji za medije u Shenzhenu u Kini vivo je predstavio novi, samostalno razvijeni čip za fotografiju pod oznakom V1 te istovremeno pružio informacije o novim dugoročnim strateškim ciljevima s kompanijom Zeiss.

“V1 je potpuno prilagođen čip s integriranim krugom namijenjen za fotografiranje i video aplikacije unaprijeđene kvalitete. Čip predstavlja ključnu prekretnicu kao prvi korak u neovisnom istraživanju, razvoju i dizajniranju čipova u kompaniji vivo“, rekao je Hu Baishan, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor ove kineske kompanije.

Izvor: Vivo

Na razvoju čipa za fotografiju V1 već dvije godine radi više od 300 zaposlenih stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriju za snimanje vivo kompanije. Novi vivo V1 čip za fotografije i video, kao i obradu slike i video prikazivanja na telefonima i tabletima koristi drastično manje energije nego ranija rješenja. Sadrži napredne AI algoritme za prepoznavanje kadra, obradu i postprodukciju, ali i procesira same fotografije i video zapise.

Pristup kompanije vivo tehnologiji obrade slike na nivou čipa (ISP) uglavnom će se fokusirati na četiri strateška smjera: sustav slike, operativni sustav, industrijski dizajn i performanse. Po Huovom mišljenju, vivo će razmotriti razvoj čipova s drugim partnerima ukoliko bude postojala potreba za rješavanjem nedostatka ponude na tržištu ili zbog potrebe za razvojem potpuno prilagođenih čipova koji će podržati dugoročni strateški pravac kompanije.

Izvor: Weibo

Osim što poboljšava vizualnu estetiku i efekte slikanja čip za fotografiju V1 također ima za cilj korisnicima donijeti bolji doživljaj vizualnog prikaza. Kompanija vivo ulaže značajna sredstva u područje mobilne fotografije, a poznata je po izumima poput Gimbal tehnologije stabilizacije i opcije Selfie Spotlight.

Izvor: Weibo

U prosincu 2020. godine kompanije vivo i Zeiss najavile su dugoročno strateško partnerstvo u području fotografije na mobilnim telefonima. Prvi telefoni koji će koristiti vivo V1 čip bit će iz serije X70 na kojoj će raditi i Zeiss kompanija.