MAKE-UP

OČI U PRVOM PLANU Pronađite svoj novi stil uz aplikaciju

Autor Dijana Kaćanski

Pravo je vrijeme za osmišljavanje novog imidža odabirom novih boja za kapke, možemo vam pomoći

Izvor: Rob Wilkinson / Alamy / Profimedia

S prvim hladnijim zrakama koje donese povjetarac sa sjevera odnoseći ljeto u zaborav svaka kreativna djevojka i žena počinje pripremati svoj novi jesenji imidž. Ne mora to biti drastična promjena, ali svaka je promjena, pogotovo ona na bolje, dobrodošla.

Svjedoci smo još uvijek u cijelom svijetu prisutne bojazni od pandemije pa je i pametno osmišljavanje novog make-up stila koji će istaknuti istinsku ljepotu svake pripadnice ljepšeg spola prilagođeno tome.

Izvor: Google

Zato je naglasak stavljen na oči. Kaže se kako su oči ogledalo duše i oduvijek je bilo bitno istaknuti ih.

Još od doba Kleopatre čije su oči bile naglašene crnom, naglašavanje očiju je nastavljeno i u staroj Grčkoj i Rimu dok je u srednjem vijeku cijenjena bila blijeda put bez zatamnjivanja kapaka.

Tek je u 20-im godinama prošlog stoljeća došlo do procvata kozmetičkih tvrtki koje su promovirale većinom crveni ruž za usne, a oči su i dalje bile u drugom planu.

Izvor: A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia

U četrdesetim godinama sjenila su postala tamnija dok je dva desetljeća kasnije došlo do velikih promjena i naglašavanja kapaka tamnim sjenilom i crnim tušem, a guste i dugačke trepavice, često puta umjetne, postale su hit.

Nakon tog vremena mijenjali su se stilovi u kojem su se više ili manje isticale oči dok danas naglašavanje oka kozmetičkim bojama ovisi o prilici za koju se spremamo. Blijede nijanse koriste se za dan, posao i odlazak na fakultet, dok je jača šminka rezervirana za večernji izlazak i posebne prilike.

Što od velikog izbora tonova na kapcima izabrati te kakve četkice za oči upotrijebiti i na koji način postići željeni učinak, pomoći će vam aplikacija Step By Step Eye Makeup Tutorial koja donosi detaljne video tutorijale.

Od tutorijala za početnice, svakodnevnog make-upa, savjeta o nanošenju eylinera do tutorijala o trikovima i savjetima za savršeno našminkane oči. Video tutorijali make-up za vjenčanja i smokey glamurozne oči pokazuju sve faze do konačnog rezultata.

Tutorijali za glamurozni make-up i oblikovanje očiju kozmetikom svidjet će se hrabrijim damama, a i pobornice jednostavnog stila doći će na svoje pomoću tutorijala kojim se svakodnevni make-up nanosi samo 5 minuta.

Još više ideja za posebne stilove moguće je naći u rubrici Images pa predlažemo da naučite sve tajne o nanošenju sjenila, sjenama i naglašavanju oka kroz ovu aplikaciju instaliranu više od 500 tisuća puta.