IZ SUDSKOG SPORA

IGRA POSTIGLA REKORD GTA V i GTA Online u besplatnom izdanju

Autor Smartlife

Sudski proces između Epica i Applea otkriva i neke zanimljivosti

Izvor: Rockstar

GTA V je najpopularniji besplatan naslov u EPIC trgovini, pokazuju sudski dokumenti u borbi između Epic kompanije s Apple i Google kompanijama. Još je nešto otkriveno: Google je u tajnosti plaćao razvojnim studijima da budu prisutni u Google Play trgovini.

Grand Theft Auto V and Grand Theft Auto Online
Izvor: Youtube

Besplatne igre ipak donose određene prednosti i za izdavača i za trgovinu u kojoj je igra preuzeta. GTA V i GTA Online bili su besplatni tijekom svibnja 2020. godine i zbog navale igrača širom svijeta Epic Store je bio nedostupan najmanje osam sati.

Sad je poznato i koliko je primjeraka besplatne igre GTA V i GTA Online podijeljeno – više od sedam milijuna, što je apsolutni rekord. GTA V i GTA Online su tada imali najveću “prodaju“ od 2013. godine, kada su lansirani, a podsjetit ćemo vas da igre i nakon osam godina i dalje dobivaju nov i unapređen sadržaj.

Kompanija RockStar je čak GTA V i GTA Online prilagodila za PlayStation 5 i Xbox Series S/X, što će stići kasnije tijekom ove ili sljedeće godine. Još jedna lijepa brojka GTA V igre - do sada je prodana u više od 120 milijuna primjeraka.

Ako ste propustili preuzeti GTA V i GTA Online možete ih sada kupiti zajedno za samo 15 dolara, a trenutno su u Epic Storeu besplatne igre Void Basterds i Yooka-Laylee.