OBRVE

BEZ ODLASKA U SALON Idealne obrve uz pomoć aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Urediti obrve znači prilagoditi njihov oblik prema licu i izabrati idealnu nijansu, a sve to možete same

Izvor: Elnur Amikishiyev / Alamy / Alamy / Profimedia

Često želimo učiniti neku promjenu na svom licu, a da pritom ne potrošimo puno novca pa se opcija „sama svoja majstorica” čini idealnom. Ipak treba znati što napraviti kako rezultat ne bi razočarao.

Iako današnji trend u oblikovanju obrva nalaže prirodnije pune lukove, moda u oblikovanju obrva je poznata još od Egipta s tada popularnim istaknutim tamnim lukovima obrva. Dame u staroj Grčkoj i Rimu propagirale su prirodni izgled obrva, čak pomalo čupav i neuredan.

Izvor: Google

Srednji je vijek donio promjenu i obrve su se čupale da bi se iscrtavali tanki lukovi. Taj je trend vladao do 40-ih godina prošlog stoljeća kada su obrve opet dobivale na volumenu.

Nakon desetljeća punijih obrva, šezdesete i sedamdesete donose prirodniji tanji luk. U 80-im godinama moderne su bile čupave obrve da bi desetljeće kasnije opet u trendu bile tanke obrve.

Izvor: DCPhoto / Alamy / Alamy / Profimedia

Današnji trend punijih obrva započinje prije otprilike desetak godina i traje do danas s malim modifikacijama, a najbitnije je da obrve izgledaju prirodno i usklađeno s cjelokupnim izgledom.

Kako bi i svaka početnica u oblikovanju obrva bila uspješna, prijedlog je instaliranje aplikacije Eyebrows Step by Step For Beginners koja korak po korak objašnjava kako stvoriti idealno uređene obrve.

Ova aplikacija donosi korisne savjete i objašnjenja o svakoj temi, ima jednostavno sučelje i pet glavnih kategorija.

Prva kategorija donosi opise oblika lica i karakteristike obrva, zatim slijedi odabir najbolje boje i sjene, određivanje idealnog oblika, na koji način pomoću obrva ublažiti nedostatke na licu i konačno kako i uz koji pribor oblikovati obrve i postići laskavi izgled.

Uz pametan odabir oblika i boje obrve mogu pridonijeti karakteru i naglasiti ljepotu lica, stoga odaberite najbolje za sebe uz ovu aplikaciju instaliranu više od 50 tisuća puta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI