SAMSUNG PA OSTALI

ISPORUKE SKLOPIVIH PAMETNIH TELEFONA Do 2023. rast će 10 puta

Autor Krunoslav Ćosić

Ako se na nešto možete kladiti onda su to pametni telefoni u sklopivoj formi koja podrazumijeva savitljive ekrane

Izvor: Samsung

Samsung je predstavio dva nova pametna uređaja s preklopnim dizajnom - Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3. Prašina oko njih još uvijek se nije slegla, to je mamac za nove kupce koji traže drugačije i originalnije uređaje, a u igru se uključuje sve veći broj proizvođača.

Samsung Galaxy Z Flip3
Izvor: Samsung

U ovoj se godini očekuje da će tržište sklopivih pametnih telefona rasti tri puta u odnosu na 2020. godinu, u periodu do 2023. godine dominirat će Samsung sa svojim uređajima (očekuje se udio od čak 75 posto), a tek za dvije godine bi u proizvodnju takvih uređaja mogao ući i Apple. Sve su to za sada prognoze iza kojih stoji Counterpoint.

Prema njihovoj najnovijoj prognozi isporuka sklopivih (preklopnih) pametnih telefona, u 2021. godini će biti isporučeno oko 9 milijuna takvih uređaja. U godini prije isporučeno je oko 3 milijuna uređaja koji imaju ekrane savitljive na dodir, a Samsung je dominirao s udjelom većim od 88 posto.

Izvor: Samsung

Do 2023. očekuje se 10 puta veći rast isporuka takvih pametnih telefona. Čak i s više OEM proizvođača koji ulaze u područje sa sklopivim pametnim telefonima, Counterpoint očekuje da će Samsung nastaviti dominirati s gotovo 75% tržišnog udjela.

Uz značajan pad cijena, poboljšani dizajn i izgled, Samsung će vjerojatno ciljati na mlađe korisnike s novim sklopivim pametnim telefonom Galaxy Z Flip3. Novi Galaxy Z modeli dobit će i podršku za S Pen, što može pomoći u apsorpciji postojećih korisnika Notea koji ovog kolovoza nisu dočekali novu Note(21) seriju.

Izvor: Samsung

Tržište vrhunskih pametnih telefona u Kini bit će posebno zanimljivo za Samsung koji tamo nema gotovo nikakav udio u prodaji pametnih telefona već nekoliko godina. Samsung može preuzeti Huaweijevo (upražnjeno) mjesto što će pridonijeti ukupnoj količini isporuka.

Izvor: Samsung