GEJMING

ODYSSEY NEO G9 Prvi mini LED zakrivljeni gaming monitor na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Quantum Matrix tehnologija pružit će revolucionarno iskustvo igranja

Izvor: Samsung

Samsung je predstavio nove Odyssey Neo G9 gejming monitore, a odlikuju se zakrivljenim ekranom, brzim odazivom i frekvencijom osvježavanja.

Mini LED tehnologija dostupna je na najnovijoj Samsung Neo QLED seriji televizora koristi se i za Odyssey Neo G9 monitore. Quantum Mini LED tehnologija je novoj generaciji zaslona omogućila potpuno novi izvor svjetla. Na 1/40 visine konvencionalne LED diode, Quantum Mini LED ima nevjerojatno tanke mikro slojeve ispunjene s mnogo više LED dioda.

Izvor: Samsung

Quantum Matrix tehnologija koristi poboljšanu 12-bitnu gradaciju za bolju kontrolu izvora svjetla. Quantum Mini LED diode čine tamna područja tamnijim, a svijetla područja svjetlijima zahvaljujući 2.048 zona za zatamnjenje zaslona. Na taj način osigurava se korisnicima da uživaju u sadržaju baš onako kako je i zamišljeno. Quantum HDR 2000 nudi najveću svjetlinu od 2.000 nita, uz certifikat primljen od VDE-a (Verband Deutscher Elektrotechniker) te uz statički omjer kontrasta od 1.000.000:1.

Izvor: Samsung

Ultraširoki 49-inčni zaslon s omjerom zaslona od 32:9 omogućuje Dual Quad High-Definition (DQHD; rezolucija 5.120 × 1.440) s brzinom osvježavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 1 ms. Zakrivljenost monitora od 1000R certificirana je od strane TÜV Rheinland, koji je monitoru dodijelio certifikat Eye Comfort.

Odyssey Neo G9 dolazi s Adaptive Sync i HDMI2.1 VRR (Variable Refresh Rate) putem HDMI 2.1 priključka te podržava NVIDIA G-SYNC i AMD FreeSync Premium Pro značajke za dinamično gaming iskustvo.

Futuristički sustav osvjetljenja stražnje beskonačne jezgre uključuje 52 boje i pet svjetlosnih efekata. Monitor također sadrži značajku CoreSync koja omogućuje korisnicima da personaliziraju svoje postavke s multiple color mode za još bolji doživljaj. Cijena za Samsung Odyssey Neo G9 je 16.748 kuna.

Izvor: Samsung