VELIK U SVAKOM POGLEDU

Ovaj pametni telefon ima bateriju koja traje čak četiri dana!

Autor Krunoslav Ćosić

Ako se pitate što biste više željeli - veliki ekran ili veliku bateriju, ovaj pametni telefon nudi oboje

Izvor: Wiko

Uz kapacitet baterije od 6000 mAh pametni telefon Wiko Power U30 će s jednim punjenjem potrajati čak četiri dana. Od ponedjeljka do četvrtka, na primjer, ili od četvrtka do nedjelje. Tajna je u optimizaciji snage koju omogućuje umjetna inteligencija upravljajući ponašanjem i potrošnjom energije vaših aplikacija.

Iz tvrtke Wiko kažu da ćete nakon pet sati gledanja filmova ili serija imati još 80% baterije! Pri punjenju baterije koristi se punjenje snagom od 15 W, a za prijenos energije koristi se USB Type-C konektor.

Izvor: Wiko

U Wiko Power U30 ugrađen je i veliki IPS ekran dijagonale od 6,8 inča u HD+ rezoluciji tako da ćete moći gledati serije i filmove ugodno zavaljeni, bez potrebe za uključivanjem televizora. Format ekrana je pravi filmski 20,5:9.

Memorija telefona je 128 GB, proširiva je microSD karticama do 256 GB pa ukupno u telefoni možete imati 384 GB, a radna memorija je 4 GB. Telefon pokreće MediaTek Helio G35 na 2,3 GHz takta, uz osam procesorskih jezgri.

Izvor: Wiko

Izvor: Wiko

Na stražnjoj se strani telefona nalazi trostruka kamera u kombinaciji 13 megapiksela glavni senzor, a uz ovaj senzor koristi se senzor od 2 megapiksela kako bi se osiguralo optimalno hvatanje boja i detalja. Dodatna AI leća automatski upravlja okolnim svjetlom i izrađuje sigurnosnu kopiju glavne kamere pomoću automatskog prepoznavanja scene. Ispod kamere je senzor otiska prsta, a prednja kamera od 8 megapiksela se koristi i za otključavanje lica pogledom.

Izvor: Wiko

4G smartphone Wiko Power U30 dostupan je u tri boje kućišta sa sjajnim završetkom koji polira profinjeni efekt gradijenta: Carbone Blue, Midnight Blue i Mint. Na boku se nalazi dodatni prekidač kojim se pokreće Google Pomoćnik. Operativni sustav je Android 11, ima dva utora za SIM kartice, a masa telefona je 214 grama.

Izvor: Wiko

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI