DVA NOVA MONITORA

GAMING MONITORI Žičano i bežično povezivanje s pametnim funkcijama

Autor Krunoslav Ćosić

Uz 4K+ rezoluciju, dva nova monitora nude spajanje s pametnim telefonima, a posebno će oduševiti gamere

Izvor: Huawei

Huawei je predstavio svoj prvi samostojeći monitor MateView i prvi gaming monitor MateView GT.

Huawei MateView u Mystic Silver boji ima dijagonalu od 28,2 inča i omjer 3:2 te podržava izvornu rezoluciju od 3840 × 2560 točaka. Iz Huaweija ističu da je svaki monitor profesionalno kalibriran u tvornici kako bi precizno prenosio boje, postižući ocjenu točnosti boja ΔE &1 u sRGB modu i ΔE &2 u DCI-P3 modu.

Izvor: Huawei

MateView je certificiran za VESA DisplayHDR 400, što znači da korisnici neće imati problema pri uočavanju detalja skrivenih u tamnijim područjima na prikazanoj slici. Korisnicima će se svidjeti nevjerojatni raspon boja, budući da HUAWEI MateView podržava 98% DCI-P3 i 100% sRGB palete boja. Monitor je dobio certifikate TÜV Rheinland o niskom plavom svjetlu i treperenju.

Monitor MateView ne podržava samo kabelske veze – omogućuje bežično povezivanje monitora i mobilnih telefona, laptopa i tableta. Podržava OneHop Projection za pametne telefone te bežično pokretanje Desktop način rada.

Izvor: Huawei

Za žičano povezivanje ima dva USB-C porta, dva USB-A porta, jedan HDMI priključak, jedan Mini DisplayPort i jedan 3,5mm audio priključak. Miševi i tipkovnice spojeni na Huawei MateView mogu se koristiti kao ulazna i navigacijska periferna oprema za povezane uređaje kao što su prijenosna računala i pametni telefoni.

Huawei MateView GT u crnoj boji kućišta ima zakrivljeni 21:9 ultra-široki ekran koji podržava brzinu osvježavanja od 165 Hz, s inovativnim integriranim SoundBarom. S modelom MateView GT, uz 3440x1440 rezoluciju, podiže se igračko iskustvo na posve novu razinu.

Izvor: Huawei

Podržava DCI-P3 spektar boja, kontrast 4000: 1 i maksimalno osvjetljenje koje iznosi 350 nita kao i HDR 10 za realističniji sadržaj, uz brzinu osvježavanja od 165 Hz.

MateView GT dolazi s Dark Field Control funkcijom. Prilagođavanjem osvjetljenja zaslona u scenama s niskim osvjetljenjem ili previsokom ekspozicijom, korisnicima omogućava brzo uočavanje protivnika. Uz to, zaslon uključuje i Crosshairs funkciju koja je posebno dizajnirana za FPS igre. Čak i s isključenim nišanom MateView GT igračima će omogućiti jednostavno ciljanje i pucanje. Ispod donje maske nalazi se peterosmjerni joystick.

Izvor: Huawei

Uz 3,5 mm audio priključak za slušalice i mikrofon MateView GT ima dva HDMI 2.0 porta za zaslon, DisplayPort 1.4 priključak, USB Type-C za punjenje i Type-C port.