AOC

ZA ZVUK VISOKE KVALITETE: Slušalice s kojima ćete uspješnije igrati igre

Autor Krunoslav Ćosić

Kako biste uživali u epskim zvučnim zapisima i razumljivim dijalozima te u trkaćim ili simulacijskim igrama bitne su dobre slušalice

Izvor: AOC

Kako biste čuli detalje svakog dijela vozila prilikom igranja takvih igara ili FPS naslova, uz dobru sliku svakom pravom gejmeru bitan je i zvuk. Naročito u igrama žanra multiplayer shooter. Prostorni zvuk omogućuje gamerima da precizno utvrde položaj protivnika i prepoznaju što rade prije nego što ih vide na ekranu.

AOC-ove slušalice GH200 i GH300, koje u prodaju stižu u svibnju 2021., opremljene su 50 mm neodimijskim driverima nudeći frekvencijski opseg od 20 Hz do 20 kHz te rade s impedancijom od 32 Ω (± 15 %) za optimalnu kvalitetu zvuka.

Slušalice imaju odvojivi mikrofon za komunikaciju sa svojim timovima u igri ili u VoIP softveru kao što je Discord/Teamspeak. Mikrofon s frekvencijskim rasponom od 100 Hz do 10 kHz, koji odgovara onomu ljudskog govora, može se namjestiti u svim smjerovima. Filtrira buku na vrlo niskim i vrlo visokim frekvencijama kako bi pružio jasnu kvalitetu zvuka i govora.

Vanjski zvukovi poput glasnih ventilatora računala ili ulične buke neće ometati igrača dok jastučići za uši od umjetne kože i memorijske pjene osiguravaju ugodnu upotrebu tijekom višesatnih igranja. Vanjski poklopac s metalnom mrežicom jamči trajnost slušalica dok prilagodljivi čelični klizač povezuje fleksibilnost za bilo koju veličinu glave i optimalno raspoređuje masu.

Slušalice AOC GH200 namijenjene računalima, konzolama ili mobilnim uređajima imaju pleteni kabel duljine 2 metra kao i utičnicu od 3,5 mm, a isporučuje se s Y-razdjelnikom koji omogućuje razdvajanje izlaza za mikrofon i slušalice. Ugrađeni daljinski upravljač nudi kontrole glasnoće i uključivanje/isključivanje mikrofona, a korisnici mogu koristiti Windows Sonic Spatial Sound za PC i Xbox. Cijena za AOC GH200 je 319 kuna.

Drugi model AOC GH300 dolazi s USB kabelom od 2 metra, a uz virtualnu mogućnost 7,1 surround zvuka gameri mogu točno odrediti odakle dolazi zvuk u igri kako bi ranije mogli reagirati. Metalni mrežasti poklopac GH300 uključuje RGB osvjetljenje s četiri načina rada (disanje, ciklično, statično, isključeno) te daljinsko upravljati putem kojeg se kontrola glasnoća zvuka te uključuje i isključuje mikrofon. Cijena za AOC GH300 je 419 kuna.