TELEVIZOR

ZA LJUBITELJE NOKIJE: Pametni Android televizor u mini izdanju

Autor Krunoslav Ćosić

Za današnje vrijeme neuobičajena dijagonala ekrana televizora ipak ima svoju publiku koja traži mali televizor

Izvor: Nokia

Ne mora svaki televizor biti veliki, pokazuje to novi model Nokia Smart TV 2400A. Proizvođač ovog televizora ipak nije Nokia, iako se brand nalazi ispisan na prednjoj strani – po licenci ga proizvodi StreamView poznat po proizvodnji set-top box uređaja Nokia.

Zahvaljujući Android TV-u i Google Play trgovini omogućen je pristup do 7000 različitih aplikacija kojima ćete dodatno proširiti funkcionalnost svojeg televizora i učiniti ga još pametnijim. Na televizoru se mogu koristiti streaming usluge poput Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube…

Izvor: Nokia

Dijagonala televizora Nokia Smart TV 2400A je 24 inča odnosno 61 centimetar. Podsjeća nas to na nekadašnje televizore u koje smo gledali prije 20-ak i više godina. Jasno, omjer stranica nije kao prije nekoliko desetljeća.

Televizor je prikladan za vikendice i kampere, ali i sve druge ograničene prostore poput dječje sobe, kuhinje, ureda ili pak kupaonice. Dolazi s frekvencijom od 50-60 Hz i HD rezolucijom od 1366 x 768 piksela, što znači da možete očekivati dobru oštrinu slike, bez obzira na malu veličinu televizora.

Instalacija raznih aplikacija je vrlo jednostavna i lagana s uputama na zaslonu televizora, a Googleova automatska i redovita ažuriranja softvera osiguravaju najviše sigurnosne standarde. 24-inčni Nokia Smart TV dolazi s poznatim Nokia stilom u nordijskom minimalističkom dizajnu, u kombinaciji s modernom tehnologijom.

Izvor: Nokia

Kao i kod svih pametnih televizora Nokia, uključen je elegantni, glasovno kontroliran i ergonomski oblikovan Bluetooth daljinski upravljač. Jedinstveno pozadinsko osvjetljenje pomaže pronaći pravi gumb čak i u mračnim sobama. Dobro će doći i direktne tipke na daljinskom upravljaču za pokretanje aplikacija Netflix i YouTube.

Izvor: Nokia

Povezivost omogućuju tri HDMI priključka, dva USB priključka i jedan audio/video priključak te dvopojasni Wi-Fi i Bluetooth za brzo uparivanje daljinskog upravljača i ostalih Bluetooth uređaja. Zahvaljujući ugrađenom Chromecastu, videozapisi, sportske emisije, mobilne igre, glazba i drugi sadržaji mogu se streamati s mobilnih uređaja direktno na televizor.

Nadalje, Nokia Smart TV podržava Google Assistant za glasovno pretraživanje YouTube videozapisa, najnovijih blockbustera ili drugih informacija.

Četverojezgreni procesor s 1 GB RAM-a i 8 GB ROM-a osigurava glatku reprodukciju igara, videozapisa i web sadržaja. Ugrađeni trostruki tuner omogućuje gledanje TV-a uživo putem zemaljske antene (DVB-T2), satelita (DVB-S2) ili kabela (DVB-C). Dodatno, CI+ utor za pay TV kartice koristi se za TV sadržaje koji se plaćaju. Cijena za Nokia Smart TV 2400A je 299 eura odnosno oko 2300 kuna.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia