SVE PO PRAVILU

PRVE NA SVIJETU: Dječje slušalice s glasnoćom koja ne prelazi zakonski dopuštenu razinu

Autor Krunoslav Ćosić

U Europskoj uniji je preporučena maksimalna glasnoća zvuka u slušalica 85 decibela, ali mnogi modeli slušalica omogućuju daleko veće razine

Izvor: Imoo

Bežične slušalice imoo Ear-care Headset namijenjene su djeci, a karakteristične su po tome što, barem tako tvrdi proizvođač, prve otvorene slušalice na svijetu za djecu kod kojih slušalica ne ulazi u uho. Imaju ograničenje glasnoće zvuka do 85 dB kako bi se smanjila mogućnost oštećenja sluha kod djece. Ovo ograničenje glasnoće zvuka preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zvuk se u uho prenosi sa slušalica izvan ušiju čime se omogućuje slušanje zvukova iz okoline, dok se slušalice koriste. Zgodno je za kretanje u prometu, preko pješačkih prijelaza… Istovremeno, proizvođač jamči da će slušalice isporučiti kvalitetan zvuk, bolji od drugih slušalica namijenjenih djeci.

Izvor: Imoo

Slušalice koriste zvučnik veličine 16,2 milimetra, čime se jamči kristalna kvaliteta zvuka, otporne su na prašinu i prskanje vodom (IP54), lagane su i izrađene od antialergijskih materijala. Istovremeno, dovoljno su snažne i imaju takav dizajn koji će slušalice zadržati na glavi djeteta prilikom kretanja.

Ugrađen je Bluetooth 5.0 za povezivanje s izvorom zvuka, imaju domet do 10 metara, a nakon sat vremena punjenja baterija one će potrajati do 8 sati. Slušalice na sebi imaju infracrveni senzor uz koji se automatski kontrolira pokretanje i pauza slušanja glazbe. Cijena za imoo Ear-care Headset je 49 eura.

Izvor: Imoo

Izvor: Imoo