Sonos

PRENOSIVI PAMETNI ZVUČNIK: Zvuk se prilagođava okolišu u kojem se sluša glazba

Autor Krunoslav Ćosić

Sonos Roam je zanimljiv pametni zvučnik kojim možete upravljati svojim glasom, koristeći Amazon Alexa ili Google Assistant

Izvor: Sonos

Svojim glasom možete upravljati reprodukcijom glazbe na novom zvučniku Sonos Roam, ali i provjeriti novosti pa čak i upravljati pametnom kućom (smart home). Maleni pametni zvučnik spaja se na Sonos sustav unutar WiFi mreže vaše kuće ili na poslu, a automatski se prebacuje na Bluetooth pametnog telefona ili nekog drugog prijenosnog uređaja, kada ste u pokretu.

Uz Sound Swap značajku, držanjem play/pause gumba na zvučniku, možete prebacili zvuk na neki drugi najbliži zvučnik unutar vašeg sustava, što omogućuje slušanje kada se krećete unutar više prostorija.

Izvor: Sonos

Roam se povezuje s desetak streaming servisa, uključujući Sonos Radio, a zatim se jednostavno upravlja putem Sonos aplikacije, vašim glasom putem Amazon Alexa ili Google Assistant tehnologije, preko Apple AirPlay 2 ili izravno iz aplikacije vašeg najdražeg streaming servisa.

Masa zvučnika trokutastog taktilnog dizajna i mekanog profila je ispod pola kilograma, dolazi u crnoj boji sjene i bijeloj boji mjeseca. Uz IP67, Roam je otporan na prašinu i u potpunosti na vodu, a dolazi u paketu sa silikonskim kapicama i fizičkim gumbima kako bi ga zaštitili od kapljica i udaraca. Može se postaviti vertikalno i pak horizontalno za bolju stabilnost.

Baterija zvučnika puni se putem USB-C kabela koji dolazi u paketu sa zvučnikom, a opcijski se nudi kupnja magnetskog bežičnog punjača. Bežično će se napuniti i preko bilo kojeg Qi bežičnog punjača. Cijena za Sonos Roam je 1399 kuna, a u prodaji će biti od 20. travnja 2021.