Gadgeti

KOD NEZGODE ŠALJU VAŠU LOKACIJU Pametni satovi ocjenjuju kondiciju

Autor Ivan Vukić

Ocjena kvalitete spavanja te mnoge druge funkcionalnosti nude se pri korištenju pametnih satova

Izvor: Garmin

I dok su prije nekoliko godina pametni satovi bili samo "ogledala" pametnih telefona, sve je veći broj modela koji nude daleko veće funkcionalnosti i od samih telefona. Ne samo što prate aktivnosti tijekom sporta ili klasičnog kretanja nego pružaju i bezbrižnost.

U slučaju nezgode automatski će otkriti takvu situaciju (tijekom šetnji, trčanja ili vožnje na otvorenom) te ručno aktivirati upozorenja o pomoći. Oba načina šalju lokaciju u stvarnom vremenu vašim kontaktima za hitne slučajeve. LiveTrack omogućuje prijateljima i obitelji praćenje vaše aktivnosti na otvorenom.

Izvor: Garmin

Dva modela GPS pametnih satova iz Garmina - Venu 2 i Venu 2S usmjereni su na pomoć za bolji, zdraviji život. Nova ocjena kondicije i spavanja pridružuje se cjelodnevnim funkcijama praćenja zdravlja koje vam pružaju značajnije uvide u cjelokupno stanje tijela.

Satovi dolaze u dvije veličine, nude ocjenu kvalitete spavanja i analitiku iz Firstbeat Analytics
dok funkcija Kondicija procjenjuje tjelesnu dob kombinirajući kronološku dob, aktivnost, puls u
mirovanju i tjelesne masti.

Izvor: Garmin

Health Snapshot koristi se za bilježenje i dijeljenje ključnih zdravstvenih statistika kroz dvominutnu sesiju kako bi snimili ključne zdravstvene podatke i generirali izvješće koje mogu podijeliti s pružateljem zdravstvenih usluga.

Poboljšani profil treninga snage nudi grafiku mape mišića i proširene mogućnosti vježbanja. Pri tome ćete dobiti i produženi vijek trajanja baterije s bržim punjenjem i načinom uštede baterije (Venu 2: do 11 dana u načinu pametnog sata; Venu 2S: do 10 dana u načinu pametnog sata).

Izvor: Garmin

Satovi prate otkucaje srca (s upozorenjima koja možete konfigurirati za visoka ili niska očitanja), kondicijsku dob, napredno spavanje s rezultatom spavanja i uvidima, prikaz disanja, puls Ox, cjelodnevni stres, hidrataciju i zdravlje žena (praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće).

Body Battery nadzor energije pokazuje koliko je tijelo napunjeno, što je korisno za zakazivanje treninga, vremena odmora i spavanja. Nova funkcija Health Snapshot omogućuje korisnicima da zapisuju.