ŠESTA BOJA

LJUBITELJI IPHONEA, VESELITE LI SE NOVOJ BOJI? Ljubičasto će biti hit ove godine

Autor Krunoslav Ćosić

Od prošle godine iPhone 12 dostupan je u crvenoj, bijeloj, crnoj, plavoj i zelenoj boji. Stiže i šesta boja kućišta

Izvor: Apple

Čak i kada Apple predstavi novu boju kućišta telefona, to je vijest. I nije to po prvi put. Sjećamo se iPhone 3G modela koji je prije više od deset godina privukao pozornost - Steve Jobs je želio bijelu boju, ali nije bio zadovoljan s nijansom koju je vidio na telefonu.

Uslijedila je odgoda prodaje dok nije postignuta bijela boja koju je karizmatični Jobs poželio vidjeti. Magija se i dalje širi, dokaz je ljubičasta boja kućišta u kojoj će iPhone 12 biti dostupan. Naravno, i dalje ima 5G, odličan OLED ekran, kućište koje ide četiri puta dublje u vodu od svih drugih IP68 telefona (do šest metara dubine).

Izvor: Apple

Cijena koju je Apple objavio na predstavljanju za iPhone 12 Purple sa 6,1-inčnim ekranom je 799 dolara ili 33,29 dolara na 24 rate. Ista Purple boja može se dobiti i pri kupnji iPhone 12 mini modela s ekranom od 5,4 inča čija je cijena 699 USD odnosno 29,12 USD mjesečno. Prodaja počinje krajem travnja.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

U pakiranju ćete dobiti samo mobitel, iglicu za otvaranje SIM ladice i USB-C Lightning kabel za koji ćete morati imati strujni adapter odnosno možete ga koristiti u utičnicama s USB izlazom ili pak spojiti na računalo ili u automobil.

Apple je inače na svojem Spring loaded događaju predstavio još i iMac, iPad Pro, AirTag i Apple TV 4K. Detalje i sami možete pogledati u snimci Appleovog događaja.

Izvor: Apple

Izvor: Apple