SAVITLJIVI EKRAN

HUAWEI P50 POCKET Dolazi i kao Premium Edition u zlatnoj boji

Autor Krunoslav Ćosić

Prvi mali preklopni pametni telefon iz Huaweija ima se s čime pohvaliti

Izvor: Huawei

Samsung Galaxy Z Flip3 dobio je konkurenciju - novi Huawei P50 Pocket slijedi isti trend s rasklapanjem kućišta i sa savitljivim ekranom.

Osnovni Huawei P50 Pocket dolazi u bijeloj boji, a dostupna je u premium verzija Huawei P50 Pocket Premium Edition Gold sa zanimljivim tekstiranim uzorkom nastala u kolaboraciji s Haute Couture (dizajner Iris Van Herpen). Niti bijela boja nije baš nezanimljiva, što se tiče uzorka.

Izvor: Huawei

Uz debljinu od 15,2 mm dok je preklopljen do izražaja dolazi lijep dizajn, uz dva velika kruga na vanjskoj strani. Smješten je unutar kruga OLED ekran od 1,04 inča u rezoluciji 340 x 340 piksela, uz 60 Hz osvježavanja i 328 ppi.

HUAWEI P50 Pocket - Smart Cover Screen
Izvor: Youtube

Na njemu se prikazuje puno toga: dolazni poziv (i javljanje), kalendar, upravljanje glazbom, vremenska prognoza, različite obavijesti, navigacija, a maleni okrugli ekran može poslužiti i kao ogledalo s funkcijom Sunscreen Detection odnosno telefon će analizirati jeste li lice podjednako dobro zaštitili kremom za sunčanje. Naravno, moguće je napraviti i selfie s vanjskom kamerom.

Izvor: Huawei

Na vanjskoj je strani smještena trostruka kamera u kombinaciji 40 megapiksela + 13 ultraširoka te 32-megapikselna spektrum kamera. Video se snima u 4K rezoluciji.

Kad se kućište rasklopi do izražaja dolazi unutarnji savitljivi 21:9 OLED ekran dijagonale od 6,9 inča, uz fullHD+ rezoluciju 2790 x 1188 piksela i 442 točkice po inču (ppi). Unutarnji ekran nudi osvježavanje od 120 Hz. Selfie kamera ima 10,7 megapiksela, snima također 4K video.

Izvor: Huawei

Baterija od 4000 mAh puni se punjačem snage 40 W. Sad dolazimo do zanimljivog dijela - u pakiranju ne dolazi niti strujni adapter, ali niti kabel za punjenje. Dakle, Huawei (prvi) je otišao korak dalje u odnosu na Apple, neke Samsungove i Nokijine modele koji ipak imaju kabel za punjenje odnosno prijenos podataka.

Huawei P50 Pocket je dual SIM model (ima dva SIM utora, a ne kombinaciju SIM + eSIM), koristi Snapdragon 888 (4G), na boku ima senzor otiska prsta, mono zvučnik, nema certifikat vodootpornosti. Operativni sustav je EMUI 12.

Izvor: Huawei

Ako ste planirali kupiti novi Huawei P50 Pocket u europskim trgovinama, to za sada nije dostupno ali ga naravno možete naručiti iz Kine za 1250 eura. Bijela verzija dolazi s 8 / 256 GB dok zlatna Huawei P50 Pocket Premium Edition dolazi s 12 / 512 GB.

HUAWEI P50 Pocket Premium Edition
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI