NASTAVLJA SE TREND

Kakvu to hamburger formu predstavlja Huawei?

Autor Smartlife

Huaweijeva serija pametnih telefona P50 dobit će savitljivi ekran

Izvor: Harper's Bazaar

Kineska kompanija priprema veliko lansiranje nove serije telefona - sa savitljivim ekranom i u novoj preklopnoj formi.

Ljetos smo upoznali Huawei P50 uz potpuno novi dizajn kamera, ali još uvijek čekamo na dolazak modela na europsko tržište. To bi se moglo dogoditi u siječnju ako su glasine o europskom lansiranju točne. Ali, do tada ćemo se najprije upoznati sa savitljivim ekranom na P50.

Huawei slijedi Motorolu RAZR i Samsung Galaxy Z Flip seriju te predstavlja novi uređaj u svojoj ponudi, prvi takav - Huawei P50 Pocket. Pocket u nazivu dolazi od džepne veličine telefona (neki proizvođači čak proizvode traperice prema ovakvim telefonima).

Za razliku od ranijih Huawei Mate X telefona (Mate X, Mate XS i Mate X2) koji se rasklapaju po dužoj stranici i imaju uži izgled vanjskog ekrana, ovaj model savijat će se po kraćoj stranici i kad se rasklopi ekran će biti klasičnog odnosa stranica.

Kinesko izdanje Harper’s Bazaar luksuznog modnog časopisa premijerno je najavilo Huawei P50 Pocket koji će za razliku od RAZR i Z Flip uređaja, imati nešto drugačiji eksterijer, a bit će dostupan u srebrnoj i zlatnoj boji s posebnim materijalima i inovativnim načinom završne obrade.

Izvor: Harper's Bazaar

Skener otiska prsta je na boku, vanjski ekran je kružnog oblika i promjera jedan inč, a naprijed su smještene i tri kamere praćene bljeskalicom u krugu istog promjera. Informacije o hardveru su nepoznate - GSMArena tvrdi da ćemo vidjeti Snapdragon 888 bez 5G modema, PhoneArena smatra da će u Huawei P50 Pocket raditi HiSilicon Kirin čipset.

Svakako, Android 11 ili HarmonyOS će biti operativni sustav, a ostale opcije otkrit ćemo tek 23. prosinca kada bi telefon trebao biti najavljen za kinesko tržište.