FOTO TRIKOVI

Što sve u foto segmentu može pametni telefon nova 9?

Autor Krunoslav Ćosić

Nedavno predstavljeni Huawei nova 9 pojavio se i u Zagrebu

Izvor: Goran Jović

Goran Jović, poznati hrvatski putopisac, fotograf te zaljubljenik u prekrasne krajolike predstavio je foto trikove uz koje se kamera pametnog telefona može daleko više iskoristiti. Smartphone Huawei nova 9 isprobali smo nedavno na europskoj premijeri u Beču.

Zahvaljujući sustavu Ultra Vision kamere, koji uključuje 50 MP glavnu kameru, 8 MP ultraširokokutnu kameru, 2 MP dubinsku kameru i makro kameru koja snima na udaljenosti od 4 cm, korisnik može maksimalno iskoristiti bogate značajke kamere za stvaranje portreta ili noćnog načina fotografiranja.

Izvor: Goran Jović

Funkcije na nova 9 telefonu Exreme Night Shoot i Night Portrait jamče visokokvalitetno fotografiranje u svijetlom, ali i mračnom okruženju. Bez obzira šetate li noću gradom ili ste pri slabijem osvjetljenju, fotografije će ispasti savršeno.

Goran je predstavio funkcije kamere Huawei nova 9 pametnog telefona te je podijelio trikove zanata – kako savršeno uslikati popularni selfie, portret, širokokutnu fotografiju te kako uslikati dobru noćnu fotografiju. Želite li nekoga smršaviti, snimajte ga s pozicije bliže tlu, a ne u ravnini osobe. Poigrajte se sa sjenama, iskoristiti napredni Pro način rada kamere, a za efekte nemojte odmah snimati fotografiju s uključenim filtrima nego snimite original, a kroz kasnije uređivanje odaberite najbolji efekt na fotografiji.

Goran Jović
Izvor: Huawei

„Nova 9 odličan je uređaj za uslikati brzu fotografiju. Ultra lagan i praktičan za svakodnevnu primjenu, širokog zaslona odličan je suputnik na svim mojim putovanjima kada god želim zabilježiti važan trenutak. Bitno mi je imati uz sebe siguran telefon s dugotrajnom baterijom i izvrsnom kamerom“, izjavio je Goran Jović. „Obzirom na moje obaveze najvažnija mi je pouzdana baterija s brzim punjenjem, te paletom različitih funkcija kamere“.

Goran Jović je također član žirija najvećeg svjetskog natjecanja u mobilnoj fotografiji – Next Image Awards 2021 koje Huawei već tradicionalno organizira. Ove godine možete se prijaviti za globalno i lokalno izdanje natječaja, uz vrijedne nagrade.

Izvor: Huawei

Nova 9 u prodaji je dostupan po preporučenoj prodajnoj cijeni od 3.899 kuna, a na tržište dolazi i model Huawei nova 8i koji dolazi u Moonlight Silver (sivoj) i Starry Black (crnoj) bojama po preporučenoj prodajnoj cijeni od 2.699 kuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI