NAGLASAK NA OPREMI

JOŠ MALO NOVITETA S CES 2024: Iskorištava se mehaničko kretanje i sunčevo zračenje

Autor Krunoslav Ćosić

Lenovo je na CES-u prikazao dva jedinstvena uređaja s dokazom koncepta

Izvor: Lenovo

Lenovo je uz mnogobrojna računala u Las Vegasu predstavio i periferiju, ali i rješenja Lenovo AI Now, čime tvrtka nastavlja s razvojem personaliziranog AI rješenja dizajniranog da krajnjem korisniku omogući interakciju na tipkovnici i putem prirodnog jezika.

Privremeno nazvan Lenovo AI Now Personal Assistant pruža personalizirana interaktivna iskustva temeljena na bazi znanja korisnika na uređaju. AI Assistant će pojednostaviti tijek rada i poboljšati suradnju na osobniji i impresivniji način.

Lenovo AI Now Personal Assistant
Izvor: Lenovo

Koristeći prirodni jezik korisnici će moći provjeriti i promijeniti uobičajene postavke kao što su prikaz ili izvedba, pretraživati i sažimati e-poštu i dokumente, stvarati pozivnice za sastanke te spajati kameru uživo i avatare tijekom videokonferencije. Lenovo AI Now Personal Assistant započet će se uvoditi u prvoj polovici 2024. u Kini.

Lenovo je na CES-u prikazao dva jedinstvena uređaja s dokazom koncepta. Mechanical Energy Harvesting Combo je proizvod koji koristi mehaničko kretanje i sunčevo zračenje za napajanje miša i tipkovnice, eliminirajući potrebu za punjenjem.

Izvor: Lenovo

Miš i tipkovnica ergonomski su dizajnirani kako bi pružili udobnost i angažman za korisnika. Proizvod također podržava Bluetooth i 2,4G bežične načine povezivanja, osiguravajući jednostavno povezivanje s više uređaja. Proizvod s dokazom koncepta je inovativno rješenje koje je usklađeno s predanošću tvrtke Lenovo prema implementaciji održivijih praksi.

Poklopci za prijenosna računala

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE je revolucionarni i inovativni dokaz koncepta koji se može pohvaliti snažnim performansama, izvrsnim izgledom i predvodi trend inteligentnih poklopaca za prijenosna računala personalizacijom boja.

Kroz Lenovo hardverska i softverska algoritamska rješenja i iskorištavanjem E Ink Prism tehnologije korisnici mogu prilagoditi vanjske korice različitim uzorcima stvarajući jedinstveni izgled prijenosnog računala.

Izvor: Lenovo

Ovaj koncept podržava do tisuću različitih slika omogućujući korisnicima da izraze svoju osobnost i kreativnost. S tehnologijom ultra niske potrošnje energije iz E ink-a i Lenovo dizajnom sustava, gornji poklopac koji mijenja boju neće utjecati na trajanje baterije – čak i kada je sustav isključen, gornji poklopac se i dalje može mijenjati.

Lenovo će istaknuti četiri sheme dizajna na CES 2024 uključujući dvije šarene sheme, dinamički sat i višesustavnu interakciju koje nude različite i jedinstvene preferencije korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI