I ZA USA VOJSKU

SAMSUNG GALAXY XCOVER7: Procurile su prve informacije o cijeni

Autor Krunoslav Ćosić

Tržište robusnih pametnih telefona uskoro će dobiti novog člana

Izvor: Samsung

Robusni su telefoni kategorija namijenjena specifičnim korisnicima, koji rade u teškim uvjetima, gdje postoji veća mogućnost pada telefona, a i okruženje poput prašine i vode te raznih plinova može biti problematično za dugotrajniji rad.

Samsung već dugi niz godina prodaje seriju Xcover, a novi model trebao bi imati pristupačnu cijenu. Samsung Galaxy Xcover7 će ponajprije biti izdržljiv uređaj. Veseli što će korejski proizvođač nastaviti s novim modelima, iako je ovo tržište uglavnom rezervirano za manje proizvođače dok veliki nemaju baš česta predstavljanja.

Prve informacije o novom Xcover 7 procurile su već prošle godine, a sada se pojavila i cijena od 380 eura. Telefon će imati 6 GB radne memorije i 128 GB interne, što su sasvim OK specifikacije za takvu vrstu uređaja i potrebe koje postoje na tržištu.

Pretpostavlja se da će Samsung Galaxy Xcover7 imati MediaTek Dimensity 6100+, čipset s osam ARM procesorskih jezgri. Android 14 je sada već neko vrijeme aktualna verzija. Nagađa se o ekranu od 6,6 inča te bateriji od 4000 mAh.

Prethodnik Samsung Galaxy Xcover6 Pro ima upravo takav ekran u fullHD+ rezoluciji, bateriju od 4050 mAh, ali ga pokreće čip Snapdragon 778G 5G. Što se tiče najbitnije informacije, one o IP certifikatu, to se još nagađa. Samsung Galaxy Xcover6 Pro ima IP68 te MIL-STD-810H, što udovoljava zahtjevima američke vojske.

Samsung Galaxy Xcover6 Pro
Izvor: Samsung