Gadgeti

Qualcomm predstavo novi Snapdragon XR2+ Gen 2

Autor Krunoslav Ćosić

Novi čip namijenjen je za uređaje koji nude iskustva mješovite stvarnosti

Izvor: Qualcomm

Snapdragon XR2+ Gen 2 podržava razlučivost od 4,3K po oku i 12 ili više istodobnih kamera za pružanje jasnih, impresivnih iskustava mješovite stvarnosti (MR) i virtualne stvarnosti (VR). Nova platforma koristi arhitekturu s jednim čipom koja otključava 4,3K prostorno računanje pri 90 sličica u sekundi za vizualnu jasnoću koja oduzima dah tijekom rada i igre.

Nova plus verzija pomaže u oslobađanju nove razine realističnijih, detaljnijih iskustava u MR i VR tehnologijama, s većom frekvencijom GPU-a za 15% i frekvencijom CPU-a za 20%.

Podržavajući 12 ili više istodobnih kamera sa snažnom umjetnom inteligencijom na uređaju uređaji sa Snapdragonom XR2+ Gen 2 mogu bez napora pratiti korisnika, njegove pokrete i svijet oko njih za laku navigaciju i neusporediva iskustva koja spajaju fizički i digitalni prostor.

Izvor: Qualcomm

“Snapdragon XR2+ Gen 2 otključava 4.3K rezoluciju koja će podići XR produktivnost i zabavu na sljedeću razinu dovodeći spektakularno jasne vizualne prikaze u slučajeve korištenja kao što su zasloni veličine sobe, preklapanja u prirodnoj veličini i virtualne radne površine”, rekao je Hugo Swart, potpredsjednik i generalni direktor XR-a u Qualcomm Technologies, Inc. “Napredujemo u našoj predanosti pokretanju najboljih XR uređaja i iskustava koja će nadjačati našu impresivnu budućnost.”

Izvor: Qualcomm

Samsung i Google će pružati vrhunska XR iskustva korištenjem Snapdragon XR2+ Gen 2. "Samsung je oduševljen suradnjom s Qualcomm Technologies i Googleom u ponovnoj revoluciji mobilne industrije", kaže Inkang Song, potpredsjednik i voditelj tehnološkog strateškog tima u Samsung Electronicsu. Cilj im je stvoriti najbolje XR iskustvo u klasi za Galaxy korisnike.

"Veselimo se nastavku naše suradnje s Qualcomm Technologies i Samsungom na budućnosti impresivnog i prostornog XR-a", rekao je Shahram Izadi, potpredsjednik AR-a u Googleu. "Uzbuđeni smo što će Android ekosustav iskoristiti mogućnosti Snapdragon XR2+ Gen 2 i omogućiti nova iskustva."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI