Gadgeti

KOŠTAT ĆE 3500 DOLARA: Apple se priprema na početak prodaje

Autor Davor Dakić

Dugoočekivane naočale za mješovitu stvarnost trebale bi se uskoro početi prodavati

Izvor: Apple

Apple Vision Pro svoje bi prve kupce mogao dobiti već u veljači sljedeće godine. Proizvodnja naočala je u tijeku, a navodno je i povećana u proteklih nekoliko tjedana. Bloombergovi izvori otkrili su da proizvodnja naočala od 3500 dolara sada radi punom parom u proizvodnim pogonima u Kini.

Tvrtka je obavijestila programere da se pripreme za lansiranje testiranjem aplikacija i alata na uređaju, prenosi Mobile World Live. Očigledno je Apple riješio prethodne probleme s proizvodnjom, nakon što je Financial Times ranije ove godine izvijestio da je naišao na poteškoće.

Rezultiralo je to smanjivanjem ciljeva za količinu jedinica koje je planirao proizvesti u prvom valu. Budući da će to biti Appleovo prvo veliko lansiranje nekog proizvoda, od njegova prodora u pametne satove 2015. godine, uvođenje novog uređaja će zahtijevati novu prodajnu strategiju.

Nagađa se da bi Apple mogao krenuti u preuređenja svojih maloprodajnih trgovina kako bi se napravilo mjesta za inventar i novu opremu.

Izvor: Apple

Sa zahtjevom da se osigura određeni broj veličina naočala i budući da je to relativno nova tehnologija Apple će također morati osigurati više prostora za pohranu i prostor za demonstraciju na svojim prodajnim mjestima.

Već su počeli slati dio svog maloprodajnog osoblja u sjedište tvrtke na obuku o tome kako koristiti uređaj Vision Protako da će prodavači morati naučiti kako Vision Pro funkcionira i koje značajke ponuditi potencijalnim kupcima.

Izvor: Apple

Međutim, neki izvori kažu da Apple planira relativno tiho predstavljanje novog proizvoda u usporedbi s drugim velikim lansiranjima, uglavnom zato što će Vision Pro u početku biti dostupan samo u SAD-u. Naravno, razlog je i visoka cijena od 3500 dolara. U SAD-u! Vidjet ćemo koliko će koštati kod nas, kad jednog dana dođe u prodaju.