detalji sportskog auta

IMA DVOSTRUKU QHD REZOLUCIJU: Zakrivljeni monitor velik kao vjetrobransko staklo

Autor Krunoslav Ćosić

Snage su udružili Porsche Design i AGON by AOC, a rezultat je gaming monitor

Izvor: AOC

Porsche Design AGON PRO PD49 omogućuje gaming na novi način, a za dizajn je već okrunjen s nagradama iF Design Award 2023 i Red Dot Award: Product Design 2023.

Ugrađen je QD-OLED panel veličine 49“ (124,46 cm) s omjerom slike 32:9. Ističe se kako PD49 pruža performanse na razini esporta za visokokvalitetno natjecanje: brzina osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odziva GtG od 0,03 ms.

Debljina monitora je približno 5 mm te PD49 sadrži zakrivljenu, iznimno tanku QD-OLED ploču koja se proteže preko impresivnog 49-inčnog zaslona. Njegova zakrivljenost od 1800R obuhvaća cijelo vidno polje korisnika.

Izvor: AOC

Uz dvostruku QHD rezoluciju od 5120 x 1440 piksela ističe se vršna svjetlina od 1000 nita te certifikat s VESA DisplayHDR True Black 400. Monitor prikazuje blistave vizuale, bogato zasićene s 1,07 milijardi boja zahvaljujući svojoj 10-bitnoj dubini boja, pokrivajući 99% DCI-P3 raspona boja. Uz iznimnu HDR reprodukciju, PD49 postaje prozor u veličanstvene gaming svjetove za jednog gamera vođenog pričom.

Spoj automobila i tehnologije

Dizajnerski pristup PD49 odražava kompleksne detalje sportskog automobila Porsche. Postolje od pjeskarenog aluminija PD49, koje podsjeća na upravljač i žbice kotača sportskog automobila, učvršćuje monitor s osjećajem veličine.

Izvor: AOC

Stražnji dio monitora inspiriran je rešetkom hladnjaka Porschea 911. Od jedinstvenog dizajna zaslona na zaslonu do uvjerljivog logotipa za podizanje, svaki detalj naglašava eleganciju. Dinamični i prilagodljivi RGB Light FX elementi ukrašavaju stražnji i prednji logotip odišući stilom sa svakim sjajem.

Podrška za HDMI 2.1 i DP 1.4 osigurava da se najnoviji uređaji savršeno uklope. Uključeno USB čvorište, nadopunjeno s četiri USB 3.2 priključka i RJ-45 ulazom, osigurava besprijekorno povezivanje. Značajka koja se ističe je USB-C priključak s izdašnom snagom od 90 W, što omogućuje uređajima da ostanu napunjeni dok uranjate u gaming svijet.

Izvor: AOC

Ugrađeni KVM prekidač omogućuje korisnicima da povežu dva računala istovremeno, dijeleći Double QHD zaslon za ljubitelje multitaskinga.

Značajke, koje uključuju Frame Counter, prilagodljiv prekrižaj nišana (Dial Point) i optimizirano nisko kašnjenje unosa daju korisnicima prednost nad njihovim konkurentima i u potpunosti podižu iskustvo gameanja. Integrirani 2 × 8 W stereo zvučnici, osiguravaju da je audio iskustvo jednako impresivno kao i vizualno. Cijena za Porsche Design AGON PRO PD49 je 2190 eura.

Izvor: AOC

Izvor: AOC

Izvor: AOC