ZAPAMTITE BOJU

BOJA 2024. GODINE: Predstavljeni su već i prvi pametni telefoni

Autor Krunoslav Ćosić

Boja breskve obilježit će sljedeću godinu, a proglasio ju je institut Pantone

Izvor: Motorola

Peach Fuzz je boja koju ćemo vrlo često viđati u 2024. godini, a prvi pametni telefoni u boji breskve već su predstavljeni. Udružili su se Motorola i Pantone te kreirali uređaje u Pantone boji godine.

Pantone boja 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz naglašava važnost ljudskih veza, iz tog razloga će modeli koji će je predstavljati biti Motorola Razr 40 Ultra i Motorola Edge 40 Neo. Baršunasta i nježna nijansa breskve posjeduje nježnu esenciju koja pruža osjećaj zajedništva i suradnje.

Pantone Color of the Year, koji objavljuje Pantone Color Institute, ima za cilj educirati i promišljati o simboličkoj prirodi boja. Ove godine obilježava se 25. godišnjica programa Pantone Color of the Year.

Izvor: Motorola

“Kako tehnologija postaje sve povezanija s čovječanstvom oslanjamo se na boje koje nam daju priliku da se izrazimo i stvorimo dublji i smisleniji odnos s uređajima. To znači usredotočiti se ne samo na uređaje već i na softver koji koriste. Pantone boja za 2024. postiže upravo to jer spaja virtualni svijet u kojem živimo i želju za stvaranjem dubljih veza i stvaranjem blagostanja“, rekao je Ruben Castano, zadužen za korisničko iskustvo i dizajn u Motoroli.

Odabir boje Pantone 13-1023 Peach Fuzz odgovara Motorolinoj misiji da učini tehnologiju pristupačnijom svima i pomogne korisnicima da se povežu sa svijetom. Prilikom odabira uređaja koji će nositi ovu boju Motorola je veliku pozornost posvetila poruci koju nosi i snazi veze.

Izvor: Motorola

Kao logičan izbor istaknuli su se modeli Motorola razr 40 ultra i Motorola edge 40 neo. Globalno dostupan model razr 40 ultra napravljen je za umrežavanje i suradnju, a zahvaljujući dizajnu na rasklapanje pojedinci se lako mogu istaknuti i izraziti svoj stil.

Motorola edge 40 neo je uređaj koji je boju stavio u samo središte svog dizajna, a nijansa Pantone 13-1023 Peach Fuzz u veganskoj koži savršeno nadopunjuje dizajn ovog modela, zaokuplja sva osjetila i rasplamsavanje mašte.

Izvor: Motorola

Oba uređaja dizajnirana su kako bi korisnicima pružila mogućnost povezivanja i izražavanja vlastite osobnosti dok napredne značajke poput Moto Unplugged i Family Space dodatno poboljšavaju našu urođenu ljudskost.

Obje aplikacije obuhvaćaju ravnotežu koja je neophodna između povezanosti sa svijetom i odmora, sigurnosti i smjelosti. Moto Unplugged fokusira se na važnost značajnih odmora od uređaja kako bismo bili prisutniji u stvarnom svijetu i intimniji s ljudima oko nas dok Family Space potiče obitelji da istražuju tehnologiju uz odgovarajuće smjernice.

Motorola razr 40 ultra i Motorola edge 40 neo u Pantone boji za 2024. bit će dostupni na tržištima Europe i Bliskog istoka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI