GENERATIVNI AI

HONOR MAGIC6: Započet će novu eru generativne umjetne inteligencije

Autor Krunoslav Ćosić

Iako još nije predstavljen Honorov sljedeći flagship iz Magic serije pokretat će Snapdragon 8 Gen 3

Izvor: Honor

Fokus novog modela Honor Magic6 bit će na tri ključna područja: performanse, učinkovitost i privatnost korisnika. Korištenje sljedeće generacije najmoćnijeg čipseta na svijetu Honor je najavio na Snapdragon Summitu 2023. na Havajima.

Mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3 imat će snagu velikog jezičnog modela (LLM) s veličinom parametara od sedam milijardi. Suradnja Honora i Qualcomm Technologies koristi stručnost obiju tvrtki za podršku LLM-a na uređaju i stvaranje ekosustava usmjerenog na čovjeka, koji omogućuje besprijekorne pametne interakcije na više uređaja.

Za razliku od LLM-a u oblaku, koji su obučeni s javno dostupnim skupovima podataka, Honorov LLM na uređaju temelji se na svom razumijevanju korisnika uređaja kako bi pružio personalizirane usluge u skladu s njihovim preferencijama.

Izvor: Qualcomm

Kako bi razvili LLM na uređaju Honor i Qualcomm Technologies radili su zajedno s fokusom na tri ključna područja: performanse, učinkovitost i privatnost korisnika. Zajednički napori rezultirali su optimizacijama koje omogućuju mobilnoj platformi učinkovito iskorištavanje prednosti LLM-a bez trošenja prevelike količine energije kao i zaštitom podataka koja osigurava da podaci ostaju sigurni.

Honor Magic6 sadrži mobilnu platformu Snapdragon 8 Gen 3, a pokretat će LLM na uređaju sa sedam milijardi parametara kako bi započeo novu eru generativne umjetne inteligencije. Ilustrirajući potencijal svojih AI mogućnosti, HONOR je tijekom svoje prezentacije prikazao i demonstraciju stvaranja AI videa.

Davanjem naredbenih uputa pametnom glasovnom asistentu YOYO na uređaju korisnici mogu jednostavno stvarati kratke videozapise koji sadrže fotografije i snimke pohranjene na njihovim uređajima.

Nadalje, na Snapdragon Summitu 2023. Honor je demonstrirao i multimodalnu interakciju temeljenu na praćenju oka pod nazivom Magic Capsule, kao i tri ključne značajke MagicRinga: povezana kamera, povezani ulaz i dijeljenje zaslona na više uređaja.

Koristeći najnoviju Snapdragon Seamless tehnologiju MagicRing omogućuje veću raznolikost podataka koji se besprijekorno razmjenjuju između uređaja dok je stabilniji i energetski učinkovitiji nego ikad.

Magic Capsule, Eye Tracking-based Multimodal Interaction
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI