SAMO ŠTO NIJE

DAN PRIJE PREDSTAVLJANJA: Ovako će izgledati novi Xiaomi 14

Autor Smartlife

Xiaomi je otkrio sve detalje nove serije 14, a očekujemo i novi operativni sustav

Izvor: Xiaomi

Xiaomi 14 je očekivani model, iako dolazi nešto ranije nego što je uobičajeno (krajem godine), ali još veća novost bit će novi operativni sustav HyperOS. Očekuje se i novi pametni sat Xiaomi Watch S3.

Uoči sutrašnjeg predstavljanja nove serije pametnih telefona Xiaomi 14 kineska tvrtka objavila je prve službene fotografije koje pokazuju izgled dizajna telefona i modula kamere.

Osnovni Xiaomi 14 prikazan je u bijeloj boji s uočljivim tankim sjajnim okvirom, za koji se može pretpostaviti da je izrađen od nehrđajućeg čelika. Ima ravni AMOLED zaslon od 6,36 inča s izrezom za selfie kameru na vrhu.

Izvor: Xiaomi

Xiaomi je objavio i dimenzije novog modela. Rubovi su prilično tanki: gornji 1,61 milimetar dok su donji i bočni rubovi široki 1,71 milimetar. Tipka za uključivanje i tipka za glasnoću nalaze se s desne strane.

Na stražnjoj strani uređaja nalaze se tri kamere opremljene Leica Summilux lećama i 1/1,31-inčnim glavnim senzorom s 1,2 µm pikselima i otvorom blende f/1.6.

Glasine sugeriraju da je senzor glavne kamere OmniVision OV50H od 50 MP, u kombinaciji sa 75 mm telefoto senzorom iste veličine i još jednim ultraširokim senzorom od 50 MP. Dizajn modula kamere doživio je primjetne vizualne promjene.

I kao što su glasine ranije sugerirale telefon pokreće upravo najavljeni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čip, uparen s LPDDR5x RAM-om (do 16 GB) i UFS 4.0 internom pohranom (do 1 TB).

Službeno predstavljanje serije pametnih telefona Xiaomi 14 u Kini održat će se u četvrtak, 26. listopada u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Zajedno s novim telefonima bit će predstavljen i novi operativni sustav HyperOS kao i pametni sat Xiaomi Watch S3. Dok čekamo novi model pogledajte video prethodnika, Xiaomi 13:

Xiaomi 13 Official Introduction
Izvor: Youtube