Gadgeti

NOVI APPLE PENCIL: Dolazi u prodaju početkom studenog

Autor Davor Dakić

Namijenjena je korisnicima iPada, a ističe se niskom latencijom i osjetljivošću na nagib

Izvor: Apple

Nova Apple Pencil idealna je za bilježenje, skiciranje, komentiranje, bilježenje i još mnogo toga. Primjećuje se mat završna obrada dok se ravna strana magnetski pričvršćuje na iPad. Puni se preko USB-C kabela, a olovka Apple Pencil bit će dostupna početkom studenog 2023.

Apple Pencil postavlja standard za preciznost i nisku latenciju, a nova olovka nudi istu točnost piksela, nisku latenciju i osjetljivost na nagib koje od prije vole korisnici Apple Pencila (1. i 2. generacija). Novi Pencil odlično funkcionira sa značajkama iPadOS-a kao što su Scribble, Quick Note i Freeform.

Iz Apple najavljuju da će korištenjem s M2 modelima iPada Pro nova Apple Pencil podržavati lebdenje omogućujući korisnicima da skiciraju i ilustriraju s još većom preciznošću.

Izvor: Apple

Klizna kapica otkriva USB-C priključak, što korisnicima omogućuje korištenje USB-C kabela za spajanje na novi Apple Pencil za uparivanje i punjenje. Kada se magnetski spoji na iPad radi pohranjivanja nova Apple Pencil ulazi u stanje mirovanja kako bi produžila trajanje baterije.

Apple najavljuje da će Pencil biti najpovoljniji model, što ga čini idealnom olovkom za svakodnevnu produktivnost i kreativnost. Uz USB-C punjenje i uparivanje novi Apple Pencil odličan je za korisnike iPada (10. generacije), a također radi sa svim iPad modelima koji imaju USB-C priključak, uključujući iPad Pro, iPad Air i iPad mini.

Izvor: Apple

Podsjetimo se, Apple Pencil 1. generacije podržava osjetljivost na pritisak, pružajući fluidno i prirodno iskustvo crtanja. Radi s iPadom 10. generacije, a Lightning priključak na iPadu 9. generacije olakšava brzo povezivanje s Apple Pencil 1. generacije za uparivanje i punjenje.

Apple Pencil 2. generacije dodatno poboljšava podršku za pritisak, gestu dvostrukog dodira i lebdenje na iPad Pro modelima s M2 čipom. Kompatibilan s iPad Pro, iPad Air i iPad mini modelima Apple Pencil 2. generacije ima mat završni sloj i ravnu stranu koja podržava magnetsko uparivanje i punjenje.