BRZO SU RIJEŠILI

AŽURIRAJTE SVOJ IPHONE: Apple je riješio problem pregrijavanja

Autor Smartlife

Ako još uvijek niste primili obavijest sami pokrenite proces ažuriranja na verziju iOS 17.0.3.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Apple je objavio novo ažuriranje za svoje uređaje u kojem se posebno pozabavio problemom pregrijavanja iPhone 15 modela.

Podsjetimo, korisnici su masovno prijavljivali da su im se novi telefoni pregrijavali tijekom korištenja i punjenja, do te mjere da je držanje iPhone 15 uređaja u ruci postalo krajnje neugodno.

Apple se početkom tjedna službeno oglasio i uvjerio korisnike kako problem neće uzrokovati kvar, softverske je prirode te će biti zakrpan u najkraćem mogućem roku. Sada se upravo to i dogodilo pa svi korisnici iPhonea mogu odmah ažurirati svoj operativni sustav na najnoviju verziju – iOS 17.0.3.

Izvor: Smartlife

Evo što div sa sjedištem u Cupertinu kaže o ažuriranju: "Ovo ažuriranje donosi važne popravke grešaka, sigurnosne zakrpe i rješava problem koji je uzrokovao da iPhone radi više nego što se očekivalo."

Ovo ažuriranje bavi se isključivo problemom u samom operativnom sustavu, a Apple je već naglasio kako do pregrijavanja može doći i zbog neoptimiziranih aplikacija među kojima su u trenutku službene objave bila imena poput Instagrama, Asphalt 9 i Ubera. Instagram i Uber već su ažurirani kako bi bolje radili na novom hardveru, ali Asphalt 9 još uvijek nije.

Izvor: hrvatskitelekom

Dakle, ako koristite neki od iPhone 15 ili iPhone 15 Pro uređaja svakako ažurirajte svoj telefon. Ako još uvijek niste primili obavijest možete sami posjetiti Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera, pričekati da se ažuriranje učita, a zatim dodirnite gumb "Ažuriraj sada".

Nažalost, ako i vi imate problema s pucketanjem i zveckanjem zvučnika morat ćete pričekati još neko vrijeme dok Apple to riješi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI