IBC 2023 AMSTERDAM

THE WALL ZA VIRTUALNU PRODUKCIJU: Bez ispuštenih ili dupliciranih sličica

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung je predstavio dva modela iz najnovije serije digitalnih zaslona

Izvor: Samsung

Na tehnološkom događaju IBC 2023. u Amsterdamu Samsung Electronics je predstavio dva modela The Walla koji su sada dostupni u Europi, čime Samsung širi vodeću poziciju u području virtualne produkcije XR studija.

Novi IVC modeli, P1.68 i P2.1, uključuju raspon zakrivljenosti koji se može protezati do 5.800R, što stvara autentičnije vidno polje.

„The Wall za virtualnu produkciju otvara vrata neograničenom potencijalu za filmske studije, režisere i producente tako da pojačava digitalne efekte, dok istovremeno stvaranje virtualnog sadržaja čini lakšim, bržim i ekonomičnijim. Svaka značajka pažljivo je odabrana kako bi osnažila poslovne subjekte u različitim industrijama dok se upuštaju u svoje putovanje stvaranja virtualnog sadržaja s dosad neviđenom razinom kvalitete“, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics.

Izvor: Samsung

Zaslon također ima ažuriranu značajku Genlock koja održava The Wall usklađenim sa signalima sustava tako da nema ispuštenih ili dupliciranih sličica. Ova mogućnost, zajedno s poboljšanom značajkom faznog pomaka koja prilagođava vremensku odgodu između kamere i zaslona, osigurava savršenu sliku.

Produkcijski studiji mogu koristiti ultra velike LED panele za stvaranje virtualnog sadržaja integrirajući ih s tehnologijom za realne vizualne efekte u stvarnom vremenu kako bi smanjili vrijeme i troškove produkcije sadržaja.

Uz brzinu osvježavanja od 12.288 Hz The Wall je dizajniran i za svako studijsko okruženje. Bez obzira na to radi li se o studiju za velike produkcije ili XR studiju The Wall za virtualnu produkciju omogućava stvaranje imerzivnog sadržaja.

Izvor: Samsung

Brzina osvježavanja od 12.288 Hz minimizira treperenje linija i osigurava jasan rezultat, bez obzira na korištenu kameru tijekom snimanja. Uz Black Seal Technology+, koji pruža najčišće razine crnine za novu dubinu, korisnici će doživjeti neusporedivi kontrast koji je posebno dizajniran da bude otporan na prašinu i čestice koje su uobičajene u produkcijskim okruženjima.

Samsung je za nove modele poboljšao omjer 4:9 koji pruža razne opcije instalacije, uključujući mogućnost slaganja s drugim zaslonima kako bi se maksimizirali rezultati u različitim produkcijama. Tu je i 20-bitna obrada za prikaz točnog mapiranja boja s besprijekornom preciznošću i preciznim linearnim tonovima sive koji pokazuju detalje svake scene. Korisnici će moći vidjeti realistične teksture, volumen i kontinuirane detalje sjene.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung