TIŠE TIPKE

Procurio dizajn 'osvježene' Xbox Series X konzole

Autor Smartlife

Nema disk i potpuno je okrugla, a nova konzola će imati internu memoriju od 2 TB

Izvor: Microsoft

Microsoft planira "osvježiti" svoju Xbox Series X konzolu u 2024. godini s novim dizajnom i novim opcijama. No, dokumentacija tog uređaja, koji se krije pod šifrom "Brooklyn", otkrivena je slučajno.

Tako se doznalo da će nadograđeni Xbox Series X izgledati puno "cilindričnije" od dosadašnje box konzole kao i da neće imati disk jedinicu. Konzola će imati internu memoriju od 2 TB, u odnosu na upola manje od trenutnog modela, kao i prednji USB-C port preko kojeg će se napajati.

Novost je potpuno novi i "još imerzivniji" kontroler, pod tajnim imenom "Sebille", koji bi se trebao pojaviti tijekom ove godine.

Izvor: Microsoft

Novi joypad ima akcelerometar i žiroskopsku podršku te izravnu vezu s oblakom. Kontroler, opremljen Bluetooth 5.2 bežičnim standardom i najvjerojatnije poboljšanom "Xbox Wireless 2" povezivošću, bit će dvobojan, piše The Verge.

Microsoftov dokument također navodi da je kontroler opremljen poboljšanom haptičkom tehnologijom i dvostrukim haptičkim zvučnicima. Najavljene su i tiše tipke i (modularne) palice, a potom i punjiva izmjenjiva baterija.

Izvor: Microsoft

U unutrašnjosti novog X Boxa X za iduću godinu dodana je podrška za Wi-Fi 6E standard kao i za Bluetooth 5.2 radio dok će napajanje biti smanjeno za 15 posto. Očekuje se da će Microsoft zadržati istu početnu cijenu od 499 dolara za uređaj kao što je učinio s lansiranjem osnovne konzole Xbox Series X.

Inače, Microsoft je nedavno predstavio "osvježenu" verziju aktualne Xbox Series S konzole u crnoj boji, s kapacitetom interne memorije od 1 TB. Pretpostavlja se, međutim, da bi "S", uz "X", 2024. godine mogao dobiti još jedno osvježenje u obliku Bluetootha 5.2 i novog kontrolera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI