Gadgeti

NIJE TO JEDINO ŠTO DONOSI G54 5G: Oduševit će vas baterija od 6000 mAh

Autor Krunoslav Ćosić

Novi Motorolin smartphone ima stereo zvučnike, optičku stabilizaciju slike, ali i stopu osvježavanja ekrana od 120 Hz

Izvor: Motorola

Sve su to napredne funkcionalnosti, dostupne uglavnom kod skupljih pametnih telefona, a zahvaljujući modelu moto g54 5G Power Edition uskoro će po prihvatljivoj i povoljnoj cijeni biti dostupne hrvatskim kupcima.

Uz to moto g54 5G power edition ima završnu obradu od mekane veganske kože, 6,55 inčni full HD+ ekran i spomenuto osvježavanje slike do 120 Hz. Motorola je po tome baš izdašna i na drugim modelima, što omogućuje puno bolje iskustvo gaminga. Svidjet će se korisnicima omjer širine i visine od 20:9 pa mogu manje listati i vidjeti više pregledavanja web stranica i čitanja sadržaja.

Brzina osvježavanja na ekranu automatski se prilagođava ovisno o vrsti sadržaja na ekranu dok brzina dodira s niskom latencijom od 240 Hz nudi mnogo više odziva od standardnog ekrana. Moto g54 5G Power Edition dolazi s višedimenzionalnim zvukom Dolby Atmos. Zvuk se kreće uokolo uz novi Moto Spatial Sound, a korisnici će slušati s poboljšanim basom, vokalima i jasnoćom na velikim stereo zvučnicima.

Na stražnjoj se strani nalazi foto senzor od 50 MP s OIS-om koji snima prekrasne fotografije s briljantnim detaljima. Ovaj uređaj dolazi s tehnologijom Quad Pixel za 4x bolju osjetljivost pri slabom svjetlu za oštrije, živopisnije fotografije—danju ili noću.

Izvor: Motorola

Korisnici se mogu nevjerojatno približiti objektu s kamerom Macro Vision, hvatajući sitne detalje koji se često propuštaju standardnim objektivom. Selfie prednja kamera od 16 MP upotpunjuje ovaj napredni sustav kamere koji također dolazi s Face Beauty za automatski poboljšane fotografije tako da subjekti uvijek izgledaju najbolje.

Uz čipset MediaTek Dimensity 7020 maksimalno će se iskoristiti 5G - osmojezgreni procesor nudi frekvencije do 2,2 GHz za glatkije videozapise, igranje bez smetnji itd. Uz superbrzu 5G vezu korisnici sadržaje mogu preuzimati munjevitom brzinom.

Pri tome ne moraju brinuti o vijeku trajanja baterije zahvaljujući kapacitetu od 6000 mAh s TurboPower punjenjem snage 33 W, kada dođe vrijeme za ponovno punjenje. Uz microSD karticu se memorija od 128 GB i 256 GB može dodatno proširiti. Radna memorija će biti dostupna uz 8 GB i 12 GB RAM-a.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Moto g54 5G power edition dizajniran je da se ističe aerodinamičnim aluminijskim kućištem kamere i vrhunskom mat površinom koja je sjajna u ruci. A za malo luksuza tu je posebno izdanje izrađeno od veganske kože koja je mekana na dodir. Sve je zaštićeno od slučajnog prolijevanja i prskanja zahvaljujući dizajnu koji odbija vodu.

Veganska kožna završna obrada dostupna je samo na opcijama boja Pantone Viva Magenta i Marshmallow Blue. U prodaju na hrvatskom tržištu g54 5G Power Edition kreće od 18. rujna 2023.