VIVA MAGENTA

MOTO G84 5G: U Pantone boji godine i s kamerom s OIS-om

Autor Krunoslav Ćosić

Na stražnjoj se strani nalazi završna obrada od veganske kože i novi sustav kamere od 50 MP

Izvor: Motorola

Viva Magenta je boja 2023. godine. To i nije više neka novost s obzirom da ju je Pantone objavio već odavno, ali novost je novi pametni telefon iz Motorole s optičkom stabilizacijom slike na stražnjoj kameri od 50 megapiksela.

Uz pogled na boju svidjet će vam se i dodir prstima po stražnjoj strani kućišta, sa završetkom od veganske kože. Moto g84 5G nudi moderan dizajn u jedinstvenim bojama i oštrijim detaljima kamere i impresivan 6,5” beskonačni kontrastni pOLED zaslon s do 1300 nita svjetline tako da će se svi detalji vidjeti jasno na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Ekran podržava stopu osvježavanja do 120 Hz.

Stražnja kamera od 50 MP, s tehnologijom Ultra Pixel koja propušta više svjetla kombiniranjem piksela u veliki piksel od 2,0 µm, omogućuje fotografije koje su svijetle i lijepe dok OIS osigurava da su one bez podrhtavanja. Ultraširoka leća od 8 MP s Macro Visionom snima široku sliku dok selfie kamera od 16 MP s brzim fokusom omogućuje trenutno snimanje osmijeha.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Motorola g84 5G ističe se od svih drugih dosadašnjih telefona iz Motoroline g obitelji jer prvi u moto g obitelji ima Pantone boju godine 2023. - Viva Magenta. Ovo sjenilo utjelovljuje samoizražavanje bez ograničenja i nadopunjeno je mekom podlogom od veganske kože⁰ koja je meka na dodir i laka za držanje.

Uz Viva Magenta jedinstvene boje uključuju Marshmallow Blue, dostupnu u završnoj obradi od veganske kože, i Midnight Blue koja ima mat plastičnu podlogu za elegantan, vrhunski profil. Ove završne obrade nadopunjuju ultra-laki, ultra-tanki izgled uređaja koji uključuje elegantan profil, odvažno metalno kućište kamere i zaslon bez rubova. IP54 vodoodbojni dizajn čuva kućište od slučajnog prolijevanja ili prskanja.

Izvor: Motorola

Tehnologija zaslona na moto g84 5G nadopunjena je podrškom za Dolby Atmos za impresivan zvuk. S više slojeva i oštrijim detaljima Dolby Atmos pruža bogatije, višedimenzionalno iskustvo zvuka za sve vrste zabave. Štoviše, Spatial Sound tvrtke Motorola nudi visokokvalitetni izlaz i poboljšani osjećaj za prostor tako da se potrošači osjećaju ukorijenjeni u zvuku - bilo da slušaju na snažnim stereo zvučnicima ili sa slušalicama.

Snapdragon 695 5G mobilna platforma uz 6 nm način izrade radi na taktu do 2,2 GHz tako da potrošači mogu uživati u glatkom igranju, vrhunskoj fotografiji i streamingu gotovo bez kašnjenja uz nevjerojatnu učinkovitost.

Izvor: Motorola

Povezivanjem novog Android 13 telefona moto g84 5G s televizorom ili monitorom moći će se proširiti mobilno iskustvo na veći ekran, za impresivniju zabavu ili povećanu produktivnost. Kada se povezuju s računalom korisnici mogu pristupiti svojim telefonskim aplikacijama i datotekama na računalu na istom zaslonu. To uključuje dijeljenje datoteka i slika između dva uređaja, korištenje kamere visoke rezolucije umjesto web kamere, odgovaranje na pozive ili odgovaranje na poruke izravno s računala.

I na kraju oduševljava i baterija od 5000 mAh koja se puni uz TurboPower punjenje od 30 W. Moto g84 5G već je u prodaji u Hrvatskoj s početnom cijenom od 299 €.