Gadgeti

WATCH SERIES 9 I WATCH ULTRA 2: Stigli su novi Apple Watch satovi

Prije novih iPhone 15 modela Apple je predstavio dva nova pametna sata

Izvor: Youtube

Ono o čemu se nagađalo sada je potvrđeno – Apple Watch Series 9 koristit će prvu pravu nadogradnju čipseta od 2020. godine. Nove pametne satove pokreće S9 čipset.

Uz bolje CPU i GPU performanse novi čipset koristi još precizniju tehnologiju za pronalaženje povezanih uređaja u blizini. Ekran udvostručuje razinu svjetline u odnosu na prošlogodišnje modele te je sada dostupno nevjerojatnih 2000 nita, a u mračnim uvjetima – samo 1 nit!

Apple donosi vrlo zanimljivu značajku – Double tap! S istom rukom koja nosi sat, korisnici sada mogu spojiti kažiprst i palac dvaput kako bi odgovorili na dolazni poziv, isključili alarm ili aktivirali neku od mnogih drugih funkcija.

Apple Watch Series 9 dolazi u crvenoj, crnoj, sivoj, zlatnoj i ružičastoj boji ako korisnici odaberu aluminijsko kućište, dok će oni koji preferiraju nehrđajući čelik imati na raspolaganju srebrnu, zlatnu i crnu boju. Početna cijena kreće od 399 USD.

Apple Watch Ultra 2

Izvor: Youtube

Ultra je Appleov najnapredniji i najizdržljiviji pametni sat, a sada je dobio svoju drugu iteraciju - Apple Watch Ultra 2. Ispod haube je isti S9 čipset kao u satovima Series 9, a ako vas se dojmila razina zaslona svjetline jeftinijeg modela, Ultra će vas oboriti s nogu jer posvjetljuje do 3000 nita na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Kao i prošle godine, kućište Ultra 2 bit će izrađeno od titana. Nema previše inovacija, a oni koji se odluče za novi model morat će izdvojiti najmanje 799 dolara.