Gadgeti

S IFA 2023: Kombinirana perilica i sušilica rublja

Autor Krunoslav Ćosić

Ne postoji bolje mjesto za predstaviti kombinirani uređaj nego što je Berlin

Izvor: Samsung

U Berlinu je u tijeku sajam IFA na kojem se predstavljaju noviteti iz područja potrošačke elektronike, a jedan od noviteta je Samsungova kombinirana perilica i sušilica rublja Bespoke AI. AI označava umjetnu inteligenciju koja se koristi u radu.

All-in-One perilica i sušilica rublja pokreće se toplinskom pumpom koja koristi tehnologiju digitalnog invertera. S ovim modelom nema više prijenosa rublja iz perilice u sušilicu već korisnicima omogućava čistu odjeću u samo jednom koraku i punjenju.

Bespoke AI kombinira veliki kapacitet od 25 kg s mogućnošću sušenja pomoću toplinske pumpe od 13 kg i potpomognut je inteligentnim funkcijama koje korisnicima pružaju veću fleksibilnost. Istovremeno, štedi se prostor u domu jer kombinirani uređaj zauzima manje mjesta nego instalacija dva uređaja.

Sve je u jednom bubnju

Kompletan ciklus pranja i sušenja rublja može se obaviti u samo jednom bubnju pa korisnici koji teže većoj iskoristivosti svog životnog prostora mogu slobodan prostor prenamijeniti za drugu svrhu. Jednostavan i ravan BESPOKE dizajn skladno se stapa s interijerom doma kao i s drugim uređajima i komadima namještaja.

Kada korisnici pokrenu uređaj mogu ga intuitivno kontrolirati i jednostavno odabrati tijek pranja i sušenja putem širokog LCD zaslona. Zaslon također prikazuje informativne izvještaje na kraju svakog ciklusa za referencu korisnika.

Prati zaprljanost odjeće

S AI pranjem BESPOKE AI kombinirana perilica i sušilica detektira težinu i mekoću tkanine pri svakom pranju kao i trenutnu razinu zaprljanosti na temelju mutnoće vode kako bi optimizirala količinu vode i deterdženta. Koristeći ove informacije neprestano prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifuge kako bi brzo i učinkovito postigla najbolje rezultate.

Nakon što je ciklus pranja završen vrata se automatski otvaraju tako da korisnici mogu izvaditi rublje s manje napora. Također, ispušta se vlažni zrak i toplina te se dovodi svježi zrak u bubanj. Uređaj dolazi sa sustavom za automatsko čišćenje izmjenjivača topline koji učinkovito održava kvalitetu sušenja. Isto tako podržava način rada AI Energy u SmartThings Energy , nudeći pametnu uštedu energije.