USB DISK

ZAŠTITA PODATAKA: Hardverski šifrirani USB Type-C pogon

Autor Krunoslav Ćosić

Uz Type-C pogon Kingston IronKey Keypad 200C jamči sigurnost

Izvor: Kingston

Osjetljivi podaci zahtijevaju najmoćniju zaštitu - potreba za zaštitom podataka raste kako su prodori u cloud, hakirane softverske enkripcije ili izgubljeni USB pogoni sve češći.

Kingstonov pogon dostupan je u kapacitetima od 8 GB do 256 GB te bez upotrebe adaptera, uz uređaje opremljene USB-C-om, omogućuje hardverski šifrirani USB Type-C koji jamči sigurnost i praktičnost na dohvat ruke. Sada korisnici mogu postići besprijekornu zaštitu podataka i lakoću kompatibilnosti.

U procesu certifikacije KP200C pruža FIPS 140-3 razine 3, certificiranu sigurnost vojne razine u alfanumeričkoj tipkovnici neovisnoj o OS-u za jednostavan pristup PIN-om. Uključuje XTS-AES 256-bitnu hardversku enkripciju s Brute Force zaštitom od napada lozinke i BadUSB zaštitom s digitalno potpisanim firmverom koji osigurava neusporedivu razinu zaštite vaših vrijednih podataka.

Izvor: Kingston

S KP200 koji koristi punjivu bateriju tipkovnica se može koristiti za otključavanje pogona bez korištenja softvera, a zatim ga priključiti u bilo koji sustav koji podržava USB Type-C uređaj za masovnu pohranu. To korisnicima daje najveću fleksibilnost na različitim vrstama platformi i operativnih sustava.

Tipkovnica se uz opciju Multi-PIN (administrator/korisnik) može koristiti za postavljanje alfanumeričkog PIN-a koji se lako pamti za administratorske ili korisničke račune. Administrator može ponovo uspostaviti korisnički PIN kako bi omogućio pristup disku u slučaju da se zaboravi korisnički PIN.

Izvor: Kingston

Kroz sučelje USB 3.2 Gen 1 dostupni su globalni i sesijski način rada samo za čitanje (uz zaštitu od pisanja pa i administrator i korisnik mogu postaviti način rada samo za čitanje temeljen na sesiji kako bi zaštitili disk od zlonamjernog softvera na nepouzdanim sustavima. Administrator također može postaviti Global Read-Only način rada koji postavlja pogon u način rada ‘samo za čitanje’ do resetiranja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI