U DVIJE BOJE

MOTOROLA G14: Nakon Indije dolazi i u Europu

Autor Krunoslav Ćosić

Niža odnosno srednja klasa telefona najviše se prodaje u svijetu

Izvor: Motorola

Motorola predstavlja najnoviji model u seriji G - uređaj bi isprva trebao biti dostupan u Indiji prije nego što bude usmjeren na odabrana tržišta u Latinskoj Americi, Aziji i Pacifiku te Europi.

G14 ima full HD+ zaslon tako da se baš i ne radi o početnom (entry) modelu, ima i solidne kamere i stereo zvučni sustav, izrađen je od vrhunskih materijala, ali po pristupačnoj cijeni. Za najnoviji model u G seriji Lenovo, vlasnik Moto brenda, tvrdi u svom marketinškom materijalu kako pruža najnoviju i najbolju tehnologiju pametnih telefona koja je dostupna svima.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Moto G14 ima 6,5-inčni IPS LCD zaslon prekriven Panda staklom, Unisoc T616 osmojezgreni čipset, 4 GB radne i 128 GB interne memorije proširive microSD karticama, bateriju od 5000 mAh s punjenjem snagom od 15 W i sustav dvostruke stražnje kamere s glavnom jedinicom od 50 MP. Dodatni makro senzor ima 2 megapiksela. Video se snima u 1080p pri 30 fps. U rupici u zaslonu ugrađena je selfie kamera od 8 megapiksela koja također snima 1080p video.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Pokreće ga Android 13 s jednom zajamčenom budućom nadogradnjom operativnog sustava. Moguće je slušanje FM radija s bilo kojeg mjesta, što će cijeniti korisnici koji nemaju pristup mobilnim podacima odnosno imaju ograničen podatkovni paket.

Telefon će biti dostupan u dvije boje, a poznata je i cijena u Indiji kada sljedeći tjedan uređaj krene u prodaju po cijeni od 9999 INR (120 USD), a zatim slijede i ostala tržišta.

Moto New Budget Player - Moto g14 !
Izvor: Youtube