POSTOJE I PROBLEMI

BAŠ NAS ZANIMA: Kada će Apple predstaviti novi iPhone 15?

Autor Krunoslav Ćosić

Apple će u rujnu 2023. najaviti svoja četiri najnovija pametna telefona

Izvor: Youtube / Matt Talks Tech

Predstavit će iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Uobičajeno vrijeme kada Apple održava svoj godišnji iPhone događaj je u prva dva tjedna rujna, što kompaniji omogućava da lansira svoje nove iPhone uređaje i zabilježi značajne prihode prije nego što kompanija završi fiskalni kvartal na kraju mjeseca.

Za očekivati je da će i ove godine slijediti isti obrazac kao prethodne godine. Ako bude tako, a nema razloga za sumnju, Apple bi trebao najaviti svoju novu liniju iPhonea 15 u utorak 12. rujna 2023. Eventualno to može biti srijeda umjesto utorka, ukoliko se dogodi poklapanje s praznikom u Sjedinjenim Državama, koji je u ponedjeljak 11. rujna. Na taj način Apple želi novinarima, koje poziva na predstavljanje, omogućiti jednostavnije putovanje.

Izvor: Twitter / Phonedesigner

Odmah nakon predstavljanja Apple nove uređaje nudi za kupnju u prednarudžbama tako da bi one mogle početi već u petak 15. rujna 2023. Saznat ćemo i po kojim će se cijenama novi uređaji prodavati.

Ove se godine nagađa kako bi moglo doći do nestašice Pro modela, zbog ekrana s kojima Apple i partnerske tvrtke imaju određene probleme. Apple bi mogao predstaviti novi iPhone 15 Pro i Pro Max s izuzetno uskim rubom ekrana, a za što trenutno postoje problemi u proizvodnji.

Izvor: Youtube / Matt Talks Tech

Kruže glasine da se Appleov opskrbni lanac suočio s proizvodnim izazovima, što bi moglo značiti da će određeni modeli iPhonea 15 imati vrlo ograničene zalihe ili čak malo kasnije lansiranje. Ako ipak bude sve u redu prvi će kupci svoj iPhone 15 dobiti tjedan dana kasnije od prednarudžbi to jest u petak 22. rujna. Što se tiče novosti i njih je sve više te se manje-više već sve zna o novim iPhone 15 modelima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI