Gadgeti

MOTOROLA EDGE 40: Najbolje karakteristike koje se mogu dobiti u srednjoj klasi

Autor Krunoslav Ćosić

Mnogima je srednji cjenovni rang najzanimljiviji - za prihvatljivu cijenu dobit će dašah najviše klase, uz određene kompromise koji u konačnici i nisu baš primjetan nedostatak

Izvor: Motorola

Unatoč jakoj konkurenciji u srednjem segmentu Motorola edge 40 uspijeva nadmašiti ostale modele u nekoliko segmenata.

Tu je najnoviji MediaTek Dimensity 8020 čipset, ali i IP68 certifikat kao i podrška za bežično punjenje. To su značajke koje nisu uobičajene za ovaj cjenovni rang. Tu je i dizajn.

Motorola edge pametni telefoni usvojili su tanke profile i vrlo moderan dizajn kućišta, a Motorola edge 40 nastavlja tim putem i dodatno ga oplemenjuje nudeći vrhunski izgled i iskustvo.

Izvor: Motorola

Vrlo malo telefona može ponuditi ovakav dizajn i pružiti atraktivan izgled zbog kojeg telefon izgleda znatno skuplji nego što jest. Motorola tvrdi da je edge 40 najtanji telefon koji je ikada proizvela s debljinom od samo 7,6 mm.

Unatoč iznimno tankim dimenzijama edge 40 ima 6,5-inčni pOLED zaslon s frekvencijom osvježavanja ekrana od 144 Hz, što je također rijetkost u ovom segmentu. Konkurencija nudi 90 do 120 Hz.

IP68 certifikat

Kao što smo spomenuli na početku Motorola edge 40 posjeduje i IP68 certifikat, što ga čini iznimno otpornim na izlaganje vodi i prašini.

Izvor: Motorola

Zahvaljujući ovoj visokoj razini zaštite telefon je otporan na uranjanje u slatku vodu do dubine od 1,5 metara u trajanju od 30 minuta, te zaštićen od prašine – i to bez upotrebe zaštitne maske.

Visoka razina zaštite daje korisnicima slobodu kretanja i izražavanja točno onako kako žele, bez brige o vanjskim uvjetima poput kiše.

Dobar procesor

Zahvaljujući najnovijem MediaTek procesoru Motorola edge 40 bilježi izvrsne rezultate u benchmark testovima kao što su Antutu (704.606 bodova) i Geekbench 6 (3.667 višejezgrenih testova).

Izvor: Motorola

Zahvaljujući vrlo dobroj optimizaciji ovog procesora edge 40 može se nositi sa svim zahtjevnim procesima i uz minimalno zagrijavanje.

Performanse su dodatno poboljšane zahvaljujući konfiguraciji memorije od 8 GB radne i 256 GB interne memorije.

Stereo zvuk, brzo punjenje

Uz ove ključne stvari po kojima se Motorola edge 40 ističe svakako treba spomenuti stereo zvučnike s Dolby Atmos tehnologijom, optičku stabilizaciju na sustavu kamere od 50 MP koja ima najširi otvor blende do sada korišten na nekom telefonu za iznimne fotografije u svim svjetlosnim uvjetima te 68 W brzo punjenje uz opciju 15W bežičnog punjenja.