POVOLJNIJA CIJENA

DO KRAJA GODINE: Stižu pametni telefoni sa Snapdragonom 4 Gen 2

Autor Davor Dakić

Qualcomm nadograđuje podršku za cjenovno nižu 5G ponudu

Izvor: Qualcomm

Qualcomm je nedavno predstavio svoj najnoviji čipset namijenjen takozvanom vrijednosnom dijelu tržišta pametnih telefona. Snapdragon 4 Gen 2 predstavljen je kao povećanje pristupa potrošača tehnologijama uključujući 5G i naprednu fotografiju.

Očekuje se da će uređaji koji koriste čipset Snapdragon 4 Gen 2 biti lansirani do kraja 2023. godine, a Qualcomm je objavio da će Vivo i Xiaomijev pod-brand Redmi biti prvi koji će objaviti proizvode s novim čipom.

Snapdragon 4 Gen 2 Vs Snapdragon 778G | Antutu Score & Specification
Izvor: Youtube

Snapdragon 4 Gen 2 nadograđuje prvu generaciju u seriji koja je objavljena 2022. Istaknuti Qualcomm uređaji koji pokreću njegovu najnoviju ponudu pružit će velike brzine CPU-a, bolju fotografiju i videografiju, zajedno s pouzdanim 5G i Wi-Fi vezama.

Direktor upravljanja proizvodima u Qualcommu Matthew Lopatka izjavio je da će potrošačima pružiti "veći pristup najpopularnijim i najrelevantnijim mobilnim značajkama i mogućnostima". Dodao je da je čipset prva 4 nm platforma u svojoj vrijednosnoj liniji.

Među ostalim značajkama koje će novi čipset za cjenovno povoljnije pametne telefone su AI poboljšanja (umjetna inteligencija) koja snimaju detaljnije fotografije u okruženjima sa slabim osvjetljenjem.