MWC Šangaj

NUBIA NEO AIR: ZTE-ove naočale izgledaju kao obične naočale

Autor Krunoslav Ćosić

Koristi se umjetna inteligencija, u kombinaciji s glasovnim naredbama

Izvor: ZTE

ZTE je u Šangaju, na Mobile World Congressu (MWC), predstavio svoje pametne naočale Nubia Neo Air. Proizvod koristi generativni AI model za pružanje vizualnih pomagala korisnicima u stvarnom vremenu. Naočale pružaju inteligentnu interakciju korištenjem ugrađene umjetne inteligencije i glasovnih naredbi.

To je kombinacija za koju navode da može pružiti trenutne odgovore na upite uz širok raspon slučajeva upotrebe, uključujući upute za javne govore i stvaranje govora bez scenarija u stvarnom vremenu.

Nubia Neo Air naočale teže oko 42,5 g s podesivim zakrivljenim drškama, piše Mobile World Live. Binokularni dizajn je vrlo sličan obični naočalama, a uređaj nudi 8 sati korištenja, uz 30-minutno punjenje. Tvrde da je to prvi uređaj na svijetu koji nudi "lagane refraktivne AR naočale s GPT-om i bežičnom funkcijom".

Izvor: ZTE

Pokretan AR i AIGC tehnologijom nubia Neo Air postao je prijenosni inteligentni asistent za sve scenarije za korisnike. Tijekom javnog govora, prijenosa uživo, gostovanja i drugih prilika korisnici mogu vidjeti tekstualne upute u stvarnom vremenu kroz leću naočala kako bi održali govore bez scenarija.

ZTE nije otkrio detalje o cijeni ili dostupnosti za Nubia Neo Air. Proizvod je ZTE-ov drugi nosivi novitet u 2023., s dobavljačem koji je predstavio Nubia Neovision Glass VR uređaj na MWC23 Barcelona, a koji se već prodaje za 479 funti.

Nubia Pad 3D

Među raznim drugim potrošačkim uređajima predstavljenim na MWC23 Shanghai bio je i Nubia Pad 3D, za koji tvrde da je prvi na svijetu "3D tablet bez naočala s AI-jem". Uređaj pretvara sadržaj iz 2D-a u 3D pomoću AI-ja.

ZTE-jev inovativni pametni uređaj nubia Pad 3D opremljen ZTE-ovom jedinstvenom tehnologijom 3D svjetlosnog polja bez naočala može prikazati visokokvalitetni 3D prikaz bez naočala kao i uskladiti udobne kutove gledanja pomoću AI praćenja lica u stvarnom vremenu.

Izvor: ZTE

Izvor: ZTE

Osim toga, podržava pretvorbu 2D sadržaja u 3D u stvarnom vremenu uključujući slike, video zapise i streaming medija koristeći tehnologiju temeljenu na algoritmu dubokog učenja AI neuronskih mreža. Ova tehnologija može prevladati dilemu ograničenih izvora 3D sadržaja pružajući realističnije i živopisnije 3D vizualno iskustvo korisnicima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI