Prvi pogled

ISPROBALI SMO U BEČU Huawei predstavio novi pametni telefon

Autor Krunoslav Ćosić

Uz 50-megapikselnu kameru Huawei nova 9 cilja na vlogere, korisnike koji će snimati dvostruke video filmove

Izvor: Krunoslav Ćosić

Zahvaljujući dual načinu rada vlog forma postaje pristupačnija i za korisnike koji se tek žele okušati u tome, a Huawei nova 9 omogućit će i vlogerima s iskustvom jednostavnije snimanje video filmova, istovremenim korištenjem i prednje i stražnje kamere ili pak istovremenim korištenjem dviju stražnjih kamera.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Mogućnosti su višestruke, a samo je mašta granica upotrebnom 32-megapikselne prednje kamere koja snima 4K video. Uz glavni senzor od 50 megapiksela tu su još i 8-megapikselni za širokokutne snimke, makro kamera te dubinski senzor.

S prednje se strane nalazi veliki 6,57-inčni ekran sa zakrivljenim rubovima čime Huawei cilja na korisnike koji za manji iznos novca žele osjećaj skupog telefona. Huawei je novi HarmonyOS pametni telefon predstavio u Beču, na regionalnom predstavljanju na kojem je bio i Smartlife.hr.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Cijena za nasljednika modela Huawei nova 8, koji također dolazi s ekranom od 6,57 inča, je 3899 kuna, za izvedbu s 8 GB radne i 128 GB interne memorije. Uz ovakav postav memorije nova 9 ugodno radi, sučelje HarmonyOS-a je fluidno, a telefon se može dobiti u crnoj i plavoj boji kućišta.

Ono što još ističe novi model je kolaboracija s drugim uređajima - spojimo li Huawei nova 9 s računalom moći ćemo prebacivati sve fileove s mobitela na računalo te na još većem ekranu upravljati s njima.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Baterija je na novom modelu narasla na 4300 mAh, a uz punjač snage 66 W baterija će se napuniti za samo 38 minuta. Bit će to dovoljno za gotovo 9 sati korištenja ekrana koji podržava 120 Hz, izuzetno bitnu karakteristiku tipičnu uglavnom za skuplje pametne telefone jer je odziv na dodir daleko fluidniji, bez trzaja i zapinjanja.

Huawei je u Beču predstavio i novi pametni sat Watch GT3 te zanimljive bežične slušalice Huawei FreeBuds Lipstick koje na prvi pogled zaista izgledaju kao da se radi o ružu za usne.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić