TRI VERZIJE MEMORIJE

NOVI REDMI 12: Koštat će 149 USD i imat će bateriju od 5000 mAh

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi popunjava niz s novim Redmi modelom

Izvor: Xiaomi

Pametni telefon namijenjen početnicima u svijetu pametnim telefona odaje i neke značajke iz cjenovnog višeg razreda. Entri-level model Redmi 12 pokreće MediaTek Helio G88. Tu je zaista veliki 6,79-inčni FHD+ DotDisplay zaslon s 90 Hz prilagodljive stope osvježavanja.

Za 149 američkih dolara, što je predviđena cijena, dolazi trostruki sustav kamera koji se sastoji od glavnog senzora od 50 megapiksela, ima ultraširoki senzor od 8 Mpx te makro od 2 kako bi se mogla snimiti pčela na cvijetu, na primjer.

Baterija od 5000 mAh nudi do 26 sati online čitanja ili 16 sati gledanja videa. Preko Type-C priključka baterija bi se trebala brzo napuniti. Imat će i 3,5 mm priključak za slušalice, što je još uvijek vrlo čest dodatak u nižem cjenovnom segmentu. Na kućištu debljine 8,17 mm se nalazi bočno postavljen senzor otiska prsta.

Memorija od 128 GB može se proširiti s microSD karticama (do max 1 TB), a postoji i verzija s 256 GB. Nekima će dobro doći infracrvena veza za bežično, daljinsko upravljanje raznim uređajima kod kuće (televizori, klima uređaji…).

Izvor: Xiaomi

Xiaomi Redmi 12 dolazi u ponoćno crnoj, nebesko plavoj i polar srebrnoj boji s 4 GB radne memorije te 128 GB prostora za pohranu, a bit će dostupne i verzije s 8 GB / 128 GB i 8 GB / 256 GB za one koji traže više od telefona jer će uz više radne memorije moći koristiti naprednije i zahtjevnije aplikacije te igrati video igre.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI