KORISNO I ZABAVNO

PODVODNI DRON: Omogućuje snimanje zadivljujućih podvodnih trenutaka

Autor Krunoslav Ćosić

QYSEA FIFISH V-EVO je podvodni dron koji ima 4K 60 FPS kameru

Izvor: QYSEA

Tržište kompaktnih podvodnih dronova sve je zanimljivije za razne vrste korisnika. Širok raspon primjena pod vodom obuhvaća znanstvena istraživanja i edukaciju (podvodna arheologija, marinska biologija i ekologija, geologija...), provjeru plovila i pristaništa, potrage i spašavanja, izvođenje profesionalnih inspekcija i složenih podvodnih operacija, podvodni uzgoj, video i fotografiju (snimanja u visokoj rezoluciji) i mnoge druge.

Uz omnidirekcionalno kretanje od 360° podvodni dron QYSEA FIFISH V-EVO istraživačima i filmskim stvarateljima omogućuje snimanje zadivljujućih podvodnih trenutaka u video zapisima visoke rezolucije.

S 4K 60 FPS profesionalnim sustavom kamere FIFISH V-EVO može snimiti više detalja i glatke usporene videozapise u ultra-visokoj rezoluciji. Dron je opremljen s dvostrukim bijelim LED svjetlima od 5000 lumena i 5500K, sposobnima osvijetliti tamna podvodna okruženja i otkriti njihove živopisne boje.

Izvor: QYSEA

U radu QYSEA-in dron poboljšava slike pomoću umjetne inteligencije za filtriranje bijelih morskih čestica i planktona te za poboljšanje jasnoće snimke. Jedinstveni raspored sa šest potisnika omogućuje neograničeno kretanje olakšavajući kreativno i dinamično podvodno snimanje.

Hidrodinamičan, fluidan i otporan dizajn u obliku kapljice vode FIFISH V-EVO podvodnog drona osigurava minimalan otpor oceanskim strujama dopuštajući duža (d)ronjenja. Priključak za pričvršćivanje nudi razne alate omogućava integraciju i svestranost za različite zadatke i scenarije.

Kompaktni FIFISH V-EVO je prikladan za rekreaciju i profesionalnu upotrebu, idealan je za snimanje filmova, istraživanje morskih dubina, praćenje mora, ronilačke izlete i još puno toga. Potaknut će znatiželju i istraživanje oceana.

Izvor: QYSEA

Uz pomoć najmodernijih podvodnih dronova i mobilnih tehnologija za uporabu na otvorenome hrvatska tvrtka dive-IT d.o.o. nudi profesionalne usluge i proizvode za podvodna snimanja, mjerenja, inspekcije, ekstrakcije i istraživanja u moru, jezerima i rijekama.

U ponudi je pet modela Qysea Fifish podvodnih dronova / robota namijenjenih roniocima ili onima koji vole podvodni svijet, ali nemaju vještine ronjenja ili žele istraživati i snimati pod vodom više od ljudskih granica i mogućnosti.

Dva korisnička, profesionalni i dva industrijska te Scubajet podvodni skuteri i Ecoflow powerstationi skupa čini ekosustav za eco-friendly proučavanje podvodnog svijeta. Pogon svih uređaja je isključivo na struju, bez ikakvih zagađenja i utjecaja na okoliš.

Izvor: QYSEA

Izvor: QYSEA

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI