IMA I ZMIJU

PREKLOPNA NOKIA 2660: Može upućivati pozive, slati poruke i slikati

Autor Krunoslav Ćosić

HMD Globalov preklopni mobitel Nokia 2660 Flip dolazi s jednostavnim funkcijama

Izvor: Nokia

Nokia ima čak i svjetiljku i FM radio i to je otprilike sve što nudi. Omogućuje i dugo trajanje baterije, bez panike u bilo kojem trenutku, ali i bez ometajućih obavijesti tako da ćete imati slobodu od utjecaja društvenih mreža.

Ako spadate među korisnike koji pamte starije modele mobitela i od nekud vam je poznata oznaka, u pravu ste – Nokia je model 2660 predstavila 2007. godine, a 2660 Flip predstavlja nadogradnju jer za razliku od prvog 2G modela ovaj je 4G LTE.

Izvor: Nokia

Ugrađena je i daleko veća baterija od 1450 mAh dok model iz 2007. godine koristi bateriju kapaciteta samo 700 mAh. I dok je prvi model bio dostupan samo u crnoj boji kućišta noviji model dolazi u još nekoliko boja – pink, plavoj, zelenoj i crvenoj.

Ekran je primjetno veći te ima dijagonalu od 2,8 inča, uz rezoluciju od 240 x 320 piksela. Nokia 2660 je imala 1,85 inča i 128 x 160 piksela, uz također TFT ekran u boji. I stari i noviji model imaju vanjski ekran, što olakšava korištenje, bez otvaranja kućišta (novi Flip ima 1,77 inča na vanjskom dijelu).

Izvor: Nokia

Original nije imao kameru dok 2660 Flip ima 0,3-megapikselni senzor. Bit će dovoljno za nešto bitno zabilježiti. Ima i MP3 player, proširivu memoriju putem microSD kartica te igru Snake. Dobro će doći SOS tipka koja će pozvati do pet kontakata koji se unesu u telefon za slučaju neke opasnosti. Čak i ako je telefon preklopljen, SOS tipka je funkcionalna.

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia

Izvor: Nokia