Gadgeti

SAMSUNG M80C: Pametni monitor u 4K rezoluciji

Autor Krunoslav Ćosić

Uz HDR 10+ i svjetlinu od 400 nita M8 isporučuje briljantne, živopisne slike

Izvor: Samsung

Samsung Smart monitor M80C od sada je dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj, a najnovija linija sadrži nadogradnje koje povećavaju produktivnost i stvaraju personaliziranija iskustva. Uz M80C dostupni su modeli M7 i M5 odnosno M70C i M50C.

Samsung Smart monitor M8 iz 2023. sada je dobio višestruke nadogradnje i poboljšanja značajki u odnosu na prethodne generacije. Zahvaljujući 4K rezoluciji, HDR 10+ i svjetlini od 400 nita M8 isporučuje briljantne, živopisne slike kako bi ponudio najbolju pametnu zabavu na monitoru.

Samsung Smart monitor M80C
Izvor: Samsung

Monitor omogućuje pristup Samsung Gaming Hubu, all-in-one platformi za streaming kao i Smart Hubu za usluge kao što su Prime Video, Netflix i YouTube. Nadalje, M8 i M7 pametni monitori također omogućavaju raspona boja do 99% sRGB što donosi nevjerojatno živopisan prikaz, savršen za dizajnere i kreatore.

Sedam uređaja

Nova linija sastoji se od sedam svestranih uređaja koji zadovoljavaju potrebe i stilove širokog raspona korisnika pa tako pametni monitori M8, M7 i M5 dolaze u raznim bojama i veličinama. Pritom, modeli M8 i M7 dostupni su u veličinama od 32 inča, dok je model M5 dostupan u veličinama od 32 i 27 inča.

Samsung Smart monitor M70C
Izvor: Samsung

M8 s UHD rezolucijom i svjetlinom od 400 nita dostupan je u boji Warm White. M7 s UHD rezolucijom i svjetlinom od 300 nita dolazi u toploj bijeloj boji dok M5 s Full HD rezolucijom dolazi u elegantnoj crnoj ili bijeloj boji.

Uz novi, unikatni Slim dizajn modeli M8 i M7 donose ultra tanki okvir od kojih 11,39 mm karakterizira najtanje mjestu na monitoru. Kako bi se podigao izgled monitora i prostorije koja ga okružuje, organski, šik uzorak riblje kosti primijenjen je na stražnju stranu oba modela M8 i M7.

Samsung Smart monitor M80C
Izvor: Samsung

Na M8 pametnom monitoru postolje je podesivo po visini s potporom za nagib što pomaže korisnicima prilagoditi odgovarajući kut, stvarajući okruženje bez nereda. Zaslon se također može okrenuti za 90 stupnjeva kako bi se smanjio zamor od listanja dugih datoteka.

Radni prostor bez računala omogućuje remote pristup bežičnim povezivanjem i zrcaljenjem zaslona. Isto tako, M8 ima magnetsku i uklonjivu kameru putem koje se korisnici mogu bežično povezati bez potrebe za dodatnom opremom. SlimFit kamera podržava FHD rezoluciju i značajke za video konferencije tako da se korisnici sada mogu povezati s Google Meet i drugim aplikacijama.

Samsung Smart monitor M80C
Izvor: Samsung

Multi View značajka je nadograđena i omogućuje korištenje Microsoft 365 i Preglednik aplikacije u načinu rada preko cijelog zaslona kako bi se smanjilo često prebacivanje između aplikacija. Funkcija upravljanja mišem i tipkovnicom implementirana je u brojne aplikacije, uključujući SmartThings i Smart Hub.

Preko monitora korisnici mogu jednostavno kontrolirati sve svoje kućne IoT uređaje s jednog monitora zahvaljujući ugrađenoj IoT Hub platformi koja podržava Zigbee i Thread. I M8 i M7 uključuju ugrađene glasovne asistente, uključujući Bixby i Amazon Alexa, što korisnicima omogućava glasovno upravljanje monitorom. Far-field Voice opcija također je podržana u modelima M8 i M7 s ugrađenim mikrofonom tako da korisnici mogu govoriti izravno u monitor.

Samsung Smart monitor M80C dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 eura, a na poklon dobivate Galaxy Buds2 bežične slušalice. Promotivno razdoblje traje do 06. lipnja 2023. ili do isteka zaliha, a za sve ostale informacije posjetite link.

Samsung Smart monitor M80C
Izvor: Samsung

Samsung Smart monitor M80C
Izvor: Samsung

Samsung Smart monitor M70C
Izvor: Samsung