Virtualna STVARNOS

VR SVIJET HTC lansira prijenosne Vive Flow naočale

Autor Krunoslav Ćosić

Lagane i kompaktne naočale osmišljene su kako bi pomogle ljudima pronaći trenutke u svakodnevnom životu za opuštanje, osvježenje i obnovu

Izvor: Vive.com

HTC Vive Flow omogućuje korištenje meditacijskih aplikacija poput TRIPP ili uživanje u slikovitoj vožnji po Route 66 s MyndVR-ovom originalnom serijom: Put za pamćenje (A Road to Remember).

Izvor: Vive.com

Uz virtual reality naočale moguće je gledati televiziju ili filmove, u kino veličini, a uz aplikaciju omogućuju i vježbe za mozak, što će dobro doći svima koji su svakodnevno pod stresom. Podržana je i suradnja te druženje s kolegama i prijateljima na Vive Sync.

Čak i u užurbanom danu, uz Vive Flow lako je pronaći vrijeme za meditaciju, zabavu ili produktivnost zahvaljujući značajkama prilagođenim načinu života. Uz Vive Flow možete uroniti u niz impresivnih iskustava putem trgovine aplikacija Viveport bilo kada i bilo gdje, koristeći svoj Android pametni telefon kao kontroler.

Podržano je bežično povezivanje s 5G Android pametnim telefonom i preuzimanje sadržaja (streaming) poput TV emisija i filmova sa svojih omiljenih platformi. Za preslikavanje (mirroring) vrhunskih video zapisa poput TV i filmskog sadržaja s Android pametnog telefona, uređaj mora podržavati HDCP 2.2.

Izvor: Vive.com

Vive Flow teži otprilike koliko i čokoladica - samo 189 g. Njegov dizajn s dvije šarke i uz mekano brtvilo na licu omogućuju naočalama da se sklope u kompaktnu veličinu za prijenos bez napora. Jedinstvena šarka na Vive Flow dizajnirana je tako da odgovara mnogim različitim oblicima i veličinama glave.

Vive Flow također ima podešavanje dioptrije što korisnicima omogućuje jednostavno podešavanje kristalno jasnih slika. Njegov aktivni sustav hlađenja odvlači topli zrak s vašeg lica, pružajući vam ugodu tijekom dana.

Izvor: Vive.com

Ispod haube Vive Flow otvara nove svjetove u pokretu kao nikada do sada. Ekspanzivno vidno polje od 100 stupnjeva omogućuje gledanje HD kvalitete sadržaja, s oštrom rezolucijom od 3,2K i glatkom frekvencijom osvježavanja od 75 Hz. Uz potpuni 3D prostorni zvuk, Vive Flow pruža impresivan zvuk, a može se povezati i s vanjskim Bluetooth slušalicama.

Uz Flow se može kupiti power bank baterija kapaciteta 10.000 mAh što će omogućiti dodatno trajanje baterije. U prodaju HTC Vive Flow stiže u studenom 2021. po cijeni od 499 USD odnosno 549 eura. Predbilježbe su već počele, a svi koji se predbilježe dobit će službenu torbicu i poklon paket sa sedam sadržaja.

Izvor: Vive.com