IMA SAVITLJIVI EKRAN

PIXEL FOLD: Ovo je prvi Googleov sklopivi pametni telefon

Autor Davor Dakić

Google Pixel Fold je dostupan za prednarudžbu i počet će se isporučivati sljedeći mjesec

Izvor: Google

Bilo oz otvoreni ili zatvoreni postav postoji bezbroj načina uz koje ćete se zabaviti s novim Pixel Fold telefonom i obaviti razne korisne stvari. Novi sklopivi telefon kombinira korisnost Pixela s dizajnom koji se rasklapa u kompaktni tablet, otvarajući još više načina za korištenje.

Pokreće ga čip Google Tensor G2 koji čini Pixel Fold brzim i sigurnim. Kada je zatvoren Pixel Fold ima poznatu siluetu pametnog telefona koja staje u vaš dlan i klizi u vaš džep. Otvorite ga i otkrijte zaslon od 7,6 inča s tanjim profilom od bilo kojeg drugog sklopivog telefona na tržištu.

Kako bi stvorili ovaj sklopivi dizajn Google nije pravio kompromis u pogledu oblika i funkcije. Mnoge komponente Pixela – od kamere, baterije, zvučnika i haptičke tehnologije pametno su redizajnirane kako bi se uklopile u tanki dizajn.

Posebno izrađena šarka ne samo što pridonosi toj tankosti već je i najizdržljivija šarka na tržištu, tvrde u Googleu. Uz to, Pixel Fold ima ocjenu IPX8 za otpornost na vodu.

Više zaslona za produktivnost i zabavu

Bilo da su otvoreni ili zatvoreni, zasloni Pixel Folda otključavaju beskrajne načine zabave i obavljanja stvari. Kada je zatvoren, vanjski zaslon omogućuje obavljanje svih uobičajenih zadataka koje biste očekivali od Pixel telefona — poput odgovaranja na poruke, pregledavanja Chromea ili korištenja paketa značajki Call Assist kao što su Direct My Call, Call Screen, Hold for Me i Clear Calling.

Kada je potpuno otvoren, unutarnji zaslon pruža sve prednosti tableta. Mnoge omiljene aplikacije optimizirane su da u potpunosti iskoriste prednosti većeg zaslona. Uronite u ekran gledajući emisije, čitajući knjigu i igrajući igrice ili uživajte u prostoru za obavljanje više stvari.

Izvor: Google

Upotrijebite programsku traku za jednostavno prebacivanje između svojih aplikacija ili povucite kompatibilnu aplikaciju u način rada podijeljenog zaslona kako biste obavljali više zadataka s dvije aplikacije jedna pored druge.

Kada ste na podijeljenom zaslonu, možete jednostavno povlačiti i ispuštati datoteke preko različitih aplikacija, poput Google fotografija u Poruke i Prezentacije. Budući da je programska traka dinamična, nestat će kada završite s korištenjem kako ne bi zauzimala prostor na zaslonu.

Izvor: Google

To nije sve: možete raditi bez ruku sa stolnim načinom rada kako biste se mogli zavaliti i opustiti dok gledate sadržaj ili snimate fotografije ili videozapise bez tronošca. Stolni način rada posebno je koristan s YouTubeom. Gornja polovica reproducira vaš videozapis, a s nadolazećim ažuriranjem aplikacije dobit ćete i kontrole reprodukcije na donjoj polovici.

Pixel kamera

Pixel Fold donosi mnoga iskustva kamere koja ste očekivali od Pixela — od Super Res Zooma s 5x optičkim zumom, Real Tone, Night Sight i Portrait fotografije zajedno s profesionalnim načinima rada Pixela 7 Pro kao što je 10- malo HDR video. Osim toga, možete koristiti Magic Eraser i Photo Unblur u Google Photos kako bi vaše slike izgledale kako treba.

Uz selfie stražnje kamere na Pixel Foldu možete dobiti najkvalitetniji selfie na Pixelu ikada. Koristite vanjski zaslon kao svoje tražilo i glavnu kameru od 48 megapiksela da biste snimili nevjerojatan selfie.

Izvor: Google

Grupni selfie u stolnom načinu rada

Jeste li se ikada osjećali izostavljeno kao fotograf tijekom grupne fotografije? Samo postavite Pixel Fold u stolnom načinu rada na drugoj strani sobe i pridružite se svima u snimci. Možete čak koristiti novu gestu dlana za okidanje.

Naposljetku, da biste snimili zapanjujuće astrofotografske snimke po kojima je Pixel poznat čak i bez stativa pri ruci možete upotrijebiti poseban način rada kako biste kameru usmjerili prema noćnom nebu i upotrijebili prednji zaslon za kontrole kamere.

Pixel Fold bit će dostupan u dvije boje, porculanskoj i opsidijanskoj, a ako prednaručite sklopivi uređaj u SAD-u dobit ćete i Google Pixel Watch, besplatno.

Google Pixel Fold: The Only Foldable Engineered by Google
Izvor: Youtube